Održana manifestacija ,,Bardača Fest 2023”

U Bardači je juče u Društvenom domu organizovana manifestacija” “Bardača Fest 2023” koja je okupila oko 200 mještana, potomaka i prijatelja ovog mjesta.

Skupu se obratio predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bardača, Želimir Urić, koji je rekao da je ovo druga godina za redom kako se organizuje ova manifestacija i izrazio zadovoljstvo okupljenim brojem gostiju, kao I nadu da će ovo postati tradicija koja će trajati dugi niz godina.

,, Mjesna zajednica Bardača je jedna od najmanjih, po broju stanovnika, na području naše opštine. Po poslednjem popisu ovdje živi 198 stanovnika a svjedoci smo da danas na ,,Bardača festu” imamo više prisutnih nego što ima stanovnika u selu. To nam i jeste cilj da okupimo što veći broj mještana i njihovih potomaka na jednom mjestu , da se družimo bar jednom godišnje i uspostavimo kontakte koje bi mogli da iskoristimo u narednom periodu. Svi znamo da je Bardača prostor koji je bio bogat prirodnim ljepotama i ribnjacima ali zahvaljujući ljudskom nemaru Bardača više nije ista. Trudimo se da Bardači vratimo stari sjaj I da ponovo bude destinacija sa kojom možemo da se ponosimo ne samo mi iz Bardače već i stanovnici čitave opštine Srbac”, rekao je Želimir Urić.

Među gostima manifestacije bio je i predsjednik Skupštine opštine Miloš Budić koji je pohvalio inicijativu za održavanjem ovakvog druženja .

,,Imam to zadovoljstvo i čast da , u ime Skupštine opštine Srbac , evo već drugu godinu za redom budem gost na ovom druženju. Za sve vas imam samo jednu poruku , budite ponosni na svoje selo koje je prepoznatljivo i van granica naše opštine. Svi vi koji ste danas ovdje a otišli ste iz svog rodnog mjesta trudite se da na bilo koji način pomognete onima koji su ostali ovdje da žive jer samo jedinstveni možemo da očekujemo napredak Bardače u svakom smislu te riječi” rekao je predsjednik Budić.

Među prisutnim gostima bili su odbornici SO Srbac I Grada Gradiška. Druženje bardačana proteklo je uz bogat kulturno zabavni program i druženje uz muziku uživo a za sve one koji su na bilo koji način pomogli odžavanje ovogodišnje manifestacije uručene su zahvalnice.