Objavljena preliminarna rang lista stipendista opštine Srbac

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević objavio je danas preliminarnu rang listu stipendista opštine Srbac po kojoj su odobrene 92 stipendije za školsku 2022/23. godinu.

U ovoj školskoj godini biće stipendirano 66 studenata druge i viših godina studija visokoškolskih ustanova koje se finansiraju i 15 studenata visokoškolskih ustanova koje se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije.

Studenti iz ovih kategorija dobiće osam mjesečnih stipendija po 100 KM.

Isti iznos odobren je i za dva studenta vukovca-učenika generacije, kao i za šest studenata iz kategorije socijalnog statusa.

I ove godine predviđeno je stipendiranje tri studenta koji se nalaze na master i postdiplomskim studijama. NJima će jednokratno biti isplaćeno 800 KM.

Preliminarnu rang listu stipendista možete pogledati na oglasnoj ploči u zgradi Opštinske uprave iklikom na link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/17MwllbassXyMdF2jFvEY3Kr7IQfNLgF9/edit#gid=2122349532

Eventualne žalbe na izloženu rang listu mogu se dostaviti u roku od osam dana Opštinskoj upravi u Srpcu. Neophodno je da žalbe budu obrazložene u pismenoj formi i naslovljene na adresu:

Opština Srbac, Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti, Trg boraca 1; 78420 Srbac.

Žalbe koje su naslovljene na ovaj način, mogu se dostaviti i lično u Centru za pružanje usluga građanima u zgradi Opštinske uprave.

Usmene i neblagovremene žalbe se neće razmatrati.

Nakon isteka roka za žalbe, načelnik opštine će putem oglasne ploče u zgradi opštinske uprave i putem opštinske internet stranice objaviti konačnu rang listu stipendista i termin potpisivanja ugovora.

Pozivaju se studenti koji se nalaze na preliminarnoj listi stipendista opštine Srbac, a koji su u međuvremenu stekli pravo stipendiranja kod nekog od resornih ministarstava ili drugih javnih izvora finansiranja, i planiraju da koriste tu stipendiju, da takođe u narednih osam dana dođu u Opštinsku upravu u Srpcu kako bi potpisali potvrdu kojom se odriču prava na opštinsku stipendiju.

Za stipendiranje studenata u 2023. godini budžetom opštine Srbac planirano je 100 hiljada KM, što je za 10 hiljada KM više u odnosu na plan za 2022. godinu.