Novogodišnje čestitke načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine Srbac

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić uputili su čestitku građanima opštine Srbac povodom nastupajuće 2020. godine sa željom da praznik provedu u zdravlju, sreći i veselju sa porodicom i dragim ljudima.

U svojoj čestitki, načelnik Mlađan Dragosavljević je rekao da kada se osvrnemo na godinu iza nas, možemo biti ponosni na sve što je ostvareno.

„Pažljivo isplaniranim mjerama uspjeli smo da stabilizujemo budžet, saniramo dobar dio zaostalih dugovanja i omogućimo ulaganja u nekoliko značajnih projekata iz oblasti putne, vodovodne i elektro infrastrukture.

Nova ulaganja ne bi bila moguća bez snažne podrške srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića koji su sa svojim saradnicima pomogli Srpcu da nastavi investicioni ciklus koji je u porastu zadnje tri godine.

Finansijska stabilnost nam je omogućila da snažnije podržimo ideje i projekte mladih, povećamo sredstva za stipendiranje, razvoj sporta i kulturne i sportske manifestacije, podržimo razvoj poljoprivrede i nova zapošljavanja kroz podsticaje, povećamo izdvajanja za socijalne i boračke kategorije i tako život u Srpcu po svemu učinimo ljepšim.

A život u našoj opštini nije moguć bez ljudi koji su njena najveća snaga, bez njihovog rada i privređivanja, stvaranja bračnih zajednica, zasnivanja porodica i ostanka mladih u svom zavičaju.

Zbog toga smo, pored brojnih pozitivnih stvari učinjenih u protekloj godini, donijeli nove pronatalitetne mjere koje će podstaknuti mlade da grade budućnost u svojoj zemlji i podižu djecu u rodnom Srpcu. To je već u ovoj godini dalo konkretne rezultate zbog čega smo ponosni što ćemo 2019. godinu okončati sa 144 novorođene djece što je čak za 26 beba više u odnosu na 2018. godinu.

U ovoj godini uveli smo i novu mjeru pomoći višečlanim porodicama sa četvoro i više djece koji svakog mjeseca dobijaju novčanu naknadu u iznosu od 100 KM a na ovaj način stimulišemo čak 40 porodica.

Svjesni smo da ima još mnogo problema koje je potrebno riješiti kako bi se zadržao odliv stanovništva sa ovih područja, ali već smo učinili prvi i najvažniji korak i imamo čvrstu volju da stvorimo zdravu klimu i pokažemo da je Srbac grad pred kojim je svjetla budućnost.

U iskrenom uvjerenju da će dani koji su pred nama biti još bolji, još jednom vam upućujem srdačne čestitke povodom predstojeće nove godine“, kaže se u čestitki načelnika Mlađana Dragosavljevića.

Predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić rekao je da je protekla godina u pogledu rada zakonodavne vlasti bila bolja u svim aspektima u odnosu na prethodnu godinu.

Rad lokalnog parlamenta u 2019. godini zaslužuje najveću ocjenu jer smo održali sedam sjednica na kojima je donesen niz značajnih odluka, a kao kruna dobrog rada stiglo je usvajanje rebalansa budžeta za 2019, budžeta za 2020. godinu i osnova ekonomske politike na posljednjem ovogodišnjem zasjedanju.

Ono što je izuzetno važno, usvojili smo plan implementacije razvojnih projekata do 2022. godine čime smo predvidjeli ulaganja u infrastrukturu naše opštine u iznosu od čak 8.1 milion KM.

Najveći broj odluka u protekloj godini usvojen je uvjerljivom većinom glasova odbornika SNSD i drugih partija i samostalnih odbornika koji čine skupštinsku većinu, ali je značajan niz odluka podržan i od kompletnog skupštinskog saziva.

U radu lokalnog parlamenta mora da vlada još veće jedinstvo jer je interes građana na prvom mjestu. Važnost odluka koje usvajamo nikada ne smije pasti u drugi plan zbog prikupljanja političkih poena i takav vid djelovanja u skupštinskim klupama moramo ostaviti po strani.

Vjerujem da će mnoge mjere koje smo podržali proteklih mjeseci dati očekivane rezultate već u narednoj godini i da će boljitak osjetiti svi građani naše opštine.

Pravo da razmišljamo na taj način daju nam pozitivni ekonomski i privredni pokazatelji uz porast broja investicija koje godišnje iznose oko tri miliona KM zbog čega vjerujemo da će iduća godina biti još bolja i prosperitetnija.

U to ime, želim vam srećnu Novu 2020. godinu, u svoje lično ime i u ime svih odbornika Skupštine opštine Srbac, sa željom da je provedete u dobrom raspoloženju, miru, sreći i blagostanju“, kaže se u čestitki predsjednika Skupštine opštine Mirka Stojića.