Novinarska sekcija srednje škole u posjeti Radio Srpcu

Učenice Novinarske sekcije Centra srednjih škola“Petar Kočić“ Srbac predvođeni profesoricom Brankom Keser, Milica Vujasin, Sonja Mikić, Nedeljka Stanić, Anđela Jovičić, Tatjana Smiljanić i Tea Novaković posjetili su danas Radio Srbac i upoznali se kako funkcioniše jedna medijska kuća.

Direktorka Radio Srpca Ljiljana Koščica im je poželjela dobrodošlicu izrazivši zadovoljstvo upriličenom posjetom i prigodnim riječima ih uvela u svijet radija. Ona im je uz ugodno druženje pokazala redakciju, studio i režiju i objasnila kako izgleda programska šema.

„Radio je medij koji uprkos savremenim trendovima društvenih mreža i portala ipak ostaje i opstaje zahvaljujući svom zanimljivom programu i želji da informacije građani primaju isključivo slušajući.Osim novosti lokalnog karaktera iz raznih područja života slušaoci Radio Srpca imaju mogućnost da čuju prenos sjednica srbačke skupštine kao i muziku,oglase i reklame“,rekla je Koščica i dodala da učenici srbačke srednje škole već godinama učestvuju u pripremanju emisije „Mladi za mlade“ Omladinskog programa koji se emituje subotom.

Profesorica srpskog jezika i književnosti Branka Keser je zahvalila na srdačnom dočeku i istakla da u Centru srednjih škola u Srpcu više od 10 godina postoji Novinarska sekcija.

“Ovo je već tradicionalna posjeta Novinarske sekcije Radio Srpcu. Sekcija ove školske godine broji osam članova, a okuplja učenike koji vole da pišu,istražuju i koji su kreativni. Trudimo se da pratimo sve aktivnosti i aktuelnosti u školi. Jedan od glavnih ciljeva je da istaknemo sva učenička postignuća jer zaista imamo mnogo talentovane djece. Neki pjevaju,pišu,dosta učenika je angažovano u sportskim aktivnostima i želja nam je da ti učenici budu primjećeni kao i njihovi uspjesi koje postižu”, rekla je profesorka Keser.

Učenicama Novinarske sekcije se najviše dopao boravak u studiju koji ima posebne mikrofone gdje su vidjeli kako se materijal obrađuje i pušta u program.

Govoreći o utiscima, učenica trećeg razreda Ekonomske škole-smjer bankarski tehničar Milica Vujasin i Sonja Mikić, učenica drugog razreda Ekonomske škole kažu da su vidjele kako funkcioniše druga strana novinarstva koju do sada nisu imale priliku upoznati.

“U Novinarskoj sam sekciji već tri godine. Ljubav prema pisanju imam još od malena, a pronašla sam se u novinarstvu kad sam krenula u srednju školu”, rekla je Milica Vujasin koja već dvije godine priprema i vodi emisiju”Mladi za mlade” Radio Srpca.

“Oduvjek sam voljela da pišem i isticala sam se u pismenim radovima i ove godine sam odlučila sve to da isprobam u Novinarskoj sekciji “,rekla je učenica Sonja Mikić i dodala da je ovo iskustvo za nju bilo itekako zanimljivo.