Nova fasada na starom dijelu objekta Centra srednjih škola

DCIM\100MEDIA\DJI_0054.JPG

Tokom prethodne sedmice završeno je fasadiranje starog dijela objekta Centra srednjih škola “Petar Kočić” Srbac i započeti radovi na proširenju kotlovnice.

Izmještena je skela na novi dio objekta i nastavljeno je postavljanje staklene vune na vanjskim zidovima. Istovremeno, u prostorijama škole, vrši se ispiranje radijatora i zamjena starih ventila, umjesto kojih će biti postavljeni ventili sa termoglavom.

Završena je kompletna zamjena PVC stolarije a ostalo je da se u narednom periodu zamijeni aluminijski dio stolarije (ulazna vrata, vrata na prolazu za salu – topla veza, šajbe na prednjem dijelu objekta i na stepeništima).

Završetkom odvijanja redovne nastavne godine u prostorijama škole u toku su pripremne aktivnosti oko radova na sanaciji i rekonstrukciji sanitarnih čvorova. Dinamika realizacije radova koji su u toku i koji trebaju u narednom periodu započeti je zadovoljavajuća a obzirom na obim planiranih poslova isti će trajati cijeli ljetni raspust.

U toku je i izrada projektne dokumentacije za prolaz (toplu vezu) od zgrade škole do sale što će učenicima i profesorima uveliko olakšati odlazak u salu, a samim tim i realizaciju časova fizičkog vaspitanja. Projekat radi ista banjalučka projektantska kuća “Routing” koja je radila i kompletan projekat energetske sanacije Centra.

Očekuje se da će projekat biti završen u narednih sedam do 10 dana, nakon čega bi trebali otpočeti građevinski radovi na izgradnji prolaza tj. povezivanja zgrade Centra sa fiskulturnom salom.