Narodna biblioteka osnovcima priredila zanimljivu promociju edukativne slikovnice

U organizaciji Narodne biblioteke Srbac  danas je u Osnovnoj školi ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac , za učenike četvrtog razreda, održana promocija slikovnice pod naslovom ,,Šuš i miš u biblioteci“.

Autorke Milica Matijević i Elizabeta Georgiev, koje rade u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, danas su srbačkim đacima na kreativan i ilustrativan način približe značaj čitanja i odlaska u biblioteku. Kroz igrokaz sa elementima lutkarskog  pozorišta, Milica i Elizabeta su uspjele da djecu uključe u glumu i iznesu im osnovnu poruku današnje promocije, a to je da je redovno čitanje veoma važno u procesu obrazovanja, kako po pitanju širenja fonda riječi, tako i za opštu  kulturu, razvijanje mašte i drugih sposobnosti kod djece i mladih.

Milica Matijević kaže da je kod djece i mladih primijetno  smanjeno interesovanje za knjigu, što je bio povod da se nađe način kako im na pravi način približiti smisao čitanja i probuditi interesovanje na taj način šire svoja znanja i opštu kulturu.

,,Imali smo priliku da izvršimo prezentaciju slikovnice,koja je zanimljiva i  edukativna, a želje nam je da što ćešće ugostimo Milicu i Elizabetu, jer smo se uvjerili da je njihov rad origimnalan i kreativan. One će u srijedu u Banja Luci organizaovati radionicu za bibliotekare,a učešće će uzeti i bibliotekarke iz Srpca“, izjavio je direktor biblioteke Branko Savanović.

Pored bibliotekara i direktora Narodne biblioteke Srbac, promociji je prisustvovala i Tijana Trubajić, direktorica Narodne biblioteke Laktaši.

Svoje utiske sa nama su podijelile učenice četvrtog razreda Ana Vujić i Mia Gužvić, koje su istakle da su danas na zanimljiv i drugačiji  način imale priliku da o značaju čitanja.