Narodna biblioteka Srbac dobila vrijednu donaciju: Stiglo 250 knjiga iz Rusije

U sklopu saradnje koju je Opština Srbac uspostavila sa Privrednom komorom moskovske oblasti grada Domodedovo, Narodna biblioteka Srbac dobila je vrijednu donaciju od preko 250 knjiga, desetak DVD-ova ruskih crtanih filmova i jedan broj časopisa.

Direktor Narodne biblioteke Srbac Branko Savanović kaže da je u ovoj vrijednoj donaciji najviše djela iz oblasti beletristike. Tu je komplet knjiga Lava Nikolajeviča Tolstoja, nešto dječije književnosti, slikovnica i časopisa, a kako kaže, želja im je da započnu prikazivanje ruskih crtanih filmova djeci putem DVD-ova koje su dobili, jer bi to bio početni korak ka učenju ruskog jezika.

Nakon što budu inventarisane i složene u rusku literaturu, knjige će biti dostupne čitaocima početkom iduće godine.

Savanović  zahvaljuje potpredsjedniku Privredne komore Domodedova Denisu Kočetovu i Ruslanu Amangalijevu koji su učestvovali u akciji prikupljanja knjiga za Narodnu biblioteku Srbac.

“Ovo je njihova prva akcija, a druga pošiljka knjiga će stići uskoro i biće namijenjena novoformirnoj biblioteci u Stanarima. Bitno je da smo započeli sa aktivnostima i naši sljedeći koraci koje budemo preduzimali odnosiće se na razvijanje drugih oblika saradnje. Postoji mogućnost da naša opština uspostavi bratske veze sa jednom od opština iz Ruske Federacije, što će takođe biti korak više ka unapređenju odnosa naših naroda“, rekao je Savanović i dodao da je prilikom večeri ruske kulture u Srpcu dogovorena posjeta rukovodstva Opštine Srbac Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu.