Najmlađi sugrađani posjetili Radio-Srbac, a potom i skupštinsku salu

Oko 20 vaspitanika Dječijeg vrtića“Naša radost“ Srbac predvođeni vaspitačicama Daliborkom Grabovac i Zoricom Balaban ,danas,trećeg dana Dječije nedjelje posjetili su Radio-Srbac i u prigodnoj dječijoj emisiji govorili o svojim pravima i obavezama iz Medjunarodne konvencije o pravima djeteta.
Polaznica starije vrtićke grupe Lana Dabić recitovala je pjesmu ,,Biti dijete“, a njeni drugari Aleksa Aničić,Zoran Marić,Aleksandar Dragosavljević,Jelena Stančić,Nikolija Ilić,Tara i Tea Stojaković,Helena Knežević,Petar Kljajčin,Ana Marija Stojić,Duško Lepir,Aleksandar Radojčić, Lana Marjanović govorili su o svojim pravima.
Nakon gostovanja u programu Radio-Srpca, oko 100 mališana vrtića, sa direktoricom Dijanom Milanković i vaspitačicama u novoj skupštinskoj sali, primili su predsjednik Skupštine opštine Srbac Mirko Stojić i sekratar Slađana Škrbić, koji su im objasnili kako radi opštinski parlament.
Predsjednik Stojić djeci je čestitao Dječiju nedjelju i uputio savjete da poštuju svoje roditelje i vaspitače,a potom su djeci podjeljeni slatkiši i sokići .
Skupštinsku salu sutra će posjetiti jedno odjeljenje učenika Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ ,a djeca vrtića odlaze u posjetu drugarima u Gradišku.
Gošće u studiju Radio-Srpca bile su i Milica Vujasin i Helena Jelić, učenice devetog razreda srbačke škole.