Načelnik organizovao prijem za stonotenisere: Marija Panić, kao reprezentativka Republike Srpske, putuje na takmičenje u Rusiju

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević organizovao je danas u zgradi Opštinske uprave prijem za članove Omladinskog stonoteniskog kluba Srbac povodom osvajanja titule u Prvoj ligi Republike Srpske i učešća predstavnika našeg kluba na međunarodnom takmičenju u Rusiji.

Srbački stonoteniseri ostvarili su uspjeh vrijedan pažnje, jer su za svega četiri godine postojanja stigli od Druge lige Republike Srpske do Premijer lige BiH i jedan su od svega tri kluba iz Republike Srpske koji će igrati u elitnom rangu takmičenja.

Mića Kurtović, predsjednik kluba, rekao je da su prezadovoljni ovim uspjehom i da će se truditi da osvjetlaju obraz u duelima sa renomiranim klubovima iz Federacije BiH, poput mostarskih i sarajevskih klubova, koji igraju stoni tenis na profesionalnom nivou.

“To će iziskivati značajna finansijska sredstva i u pregovorima smo sa sponzorima, a očekujemo, kao i do sada, podršku od Opštine Srbac. U potrazi smo i za igračkim kadrom i tražimo kvalitetne igrače iz BiH, kako bismo mogli biti ravnopravni u ovom takmičenju, a nastupiće i par naših igrača iz Srpca, među kojima se izdvajaju Aleksa Pantelić, Dejan Tomaš i Marko Malešević”, rekao je Kurtović.

On je posebno istakao dobre igre stonoteniserke Marije Panić iz Kotor Varoša, koja nastupa za srbački klub i koja će, pod zastavom Republike Srpske, nastupiti od 11. do 23. juna na Sportskim igrama BRIKS-a u ruskom Kazanju.

“Marija je tri godine član našeg kluba i osvojila je do sada brojne medalje a nastupiće u Rusiji kao jedna od četiri stonoteniserke koje će igrati u reprezentaciji Republike Srpske. Ona je jedna od najboljih igračica u Srpskoj i na sedmom je mjestu u BiH”, rekao je Kurtović.

Marija Panić, koja ima 17 godina, takođe je prisustvovala današnjem prijemu i istakla da očekuje dobre partije u Rusiji.

“Nisam do sada imala priliku da igram na ovakvom takmičenju. Jako mi je drago što sam pozvana. Spremala sam se i nadam se dobrim rezultatima”, rekla je Marija koje je od načelnika opštine dobila prigodne novčane i druge poklone.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević rekao je da je velika stvar što Srbac ima premijerligaša u stonom tenisu i dodao da će se truditi da budu stvorene finansijske pretpostavke za nastup u ovom rangu takmičenja.

“Uložićemo napore da nastave sa dobrim rezultatima i drago mi je što nisu ostali samo na početnom entuzijazmu od trenutka kada su osnovali klub u Srpcu već su sve uspješniji iz godine u godinu. Posebno je zadovoljstvo što je članica našeg kluba jedna od reprezentativki na igrama BRIKS-a u Rusiji”, rekao je načelnik Dragosavljević.

Dodaje da ukupan budžet za finansiranje sportskih klubova i organizacija u Srpcu u ovoj godini iznosi 180 hiljada KM, ali je nastojanje da se ovaj iznos poveća u narednom periodu.

U znak zahvalnosti, predstavnici srbačkog stonoteniskog kluba uručili su načelniku opštine zlatnu medalju sa nedavno osvojenog prvenstva Prve lige Republike Srpske u stonom tenisu.

Današnjem prijemu prisustvovao je i načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić.