Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević boravio u humanitarnoj posjeti Glini

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević, u pratnji vlasnika firme ,,Tatkom” Srbac Dragana Tatomira, proteklog vikenda bio je u humanitarnoj posjeti našem narodu na području Gline u Hrvatskoj, koje je 29. decembra pogodio snažan zemljotres. Tom prilikom njih dvojica susreli su se I sa Njegovim preosveštenstvom episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom sa kojim su razgovarali o načinu pomoći stanovništvu ovog kraja.
Načelnik Dragosavljević rekao je da se lično na terenu uvjerio u razmjere ove prirodne nepogode, te da je to nevolja ogromnih razmjera.
,,Konkretno je na terenu dogovoreno da jednoj porodici iz Gline Opština Srbac, uz podršku srbačkih privrednika, kompletno obnovi kuću I dovede je u stanje da se u njoj može normalno boraviti, a koja je pretrpjela znatno oštećenje u zemljotresu. U ovom domaćistvu živi pet ženskih osoba od kojih je dvoje djece od 8 I 10 godina. Upravo vladika Gerasim je dao prijedlog da se pomoć pruži toj porodici koja sama nije u mogućnosti da obnovi svoj dom”, kaže načelnik Dragosavljević.
Svi koji žele I mogu da pomognu, mogu da se uključe I da u skladu sa svojim mogućnostima što prije obezbjedimo sve ono što je neophodno kako bi se ova porodica što prije vratila pod krov svoje kuće”,rekao je načelnik Dragosavljević.