Načelnik i predsjednik čestitali Prvi maj

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik Skupštine opštine Miloš Budić uputili su čestitku povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u opštini Srbac sa željom da ga provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju i da vrijeme koje je pred nama donese bolje ekonomske i socijalne uslove za život.
U čestitki se navodi da je pandemija virusa korona i ove godine otežala rad u privatnom i javnom sektoru, ali su uz pomoć institucija Republike Srpske, koje su čvrsto opredijeljene da nastave sa podrškom privredi i zaštiti radnika, nastale štete u velikom dijelu su sanirane i sačuvana mnoga radna mjesta.
„Na Prvi maj kroz istoriju su se slavili socijalni i ekonomski uspjesi radničke klase i sindikalnog pokreta. Ovaj praznik simbolizuje pravo na rad a time i pravo ljudi svih vjera i nacija na dostojan život i egzistenciju. Međutim, danas se čitav svijet suočava sa brojnim izazovima i svima nama je zajednička želja da društveni i javni život što prije vratimo u normalu.

Nadamo se da će što prije doći do značajnijeg pokretanja i vraćanja ekonomije i privrede na pređašnji nivo i da će, u punom obimu, početi funkcionisati još neke djelatnosti, poput ugostiteljstva i turizma, koje su među najugroženijima u ovom trenutku.
U ovom trenutku, naš prevashodni interes je da sačuvamo ljudske živote i zdravlje našeg stanovništva, kako bismo iz ove krize izašli sa što manje posljedica zbog čega pozivamo sve građane da poštuju zvanične preporuke i provode zaštitne mjere.

Zdravstvo u Republici Srpskoj je iscrpljeno do maksimuma zbog borbe sa opakim virusom, tako da će medicinski radnici i ove godine praznik provesti na prvim linijama odbrane od ove pošasti, kao što su to i činili u proteklih više od godinu dana. Zato svi trebamo, u što je moguće većoj mjeri, izbjegavati velika okupljanja, nositi zaštitna sredstva i biti odgovorni u svakom pogledu kako bi se smanjio broj preminulih i zaraženih i rasteretio zdravstveni sektor.

Vjerujemo da će vrijeme koje je pred nama donijeti uslove da krenemo sa još značajnijim razvojem, pokrenemo nove proizvodne kapacitete i otvorimo nova radna mjesta, za šta već postoje konkretni planovi i dogovori sa više investitora, čim se za to stvore povoljni uslovi.
Sa željom da nastavimo sa zacrtanim razvojnim ciljevima i uskoro odnesemo pobjedu nad nevidljivim neprijateljem, želimo Vam da u dobrom raspoloženju provedete prvomajske praznike”, kaže se u čestitki načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića i predsjednika Skupštine opštine Miloša Budića.