Mještani Gornje Lepenice već 20 godina zaredom organizuju Svetosavski pohod na Gradinu

Već 20. godinu zaredom, na dan Svetog Save, mještani Gornje Lepenice organizuju pješačenje iz centra sela na vrh planine Motajice-Gradinu.

Kako nam je rekao jedan od organizatora ovog marša Pero Stojić, ove godine što zbog epidemiološke situacije, što zbog činjenice da su djeca išla u školu, na vrh Motajice pješačio je 21 učesnik. Stojić kaže da su ovu tradiciju u poslednjih 5 godina prihvatili I u ,,Off Roud klubu Žabac” iz Srpca koji džipovima baš na taj dan iz Gornje Lepenice idu put Gradine.

Kako nam je rekao Milorad Lepir, predsjednik Skupštine Žapca ove godine u Svetosavsku džipijadu uključilo se 16 vozlia sa preko 30 učesnika. Prema njegovim riječima ovo je bio treći uspon džipovima na Gradinu u poslednjih mjesec dana. Isti dan održana je i Skupština ,,Off Roud kluba Žabac” na kojem su dogovorene aktivnosti u narednom periodu. Već u aprilu ako epidemiološka situacija dozvoli organizovaće se šesta Srbačka džipijada, zatim učešće na džipijadi na Kozari u organizaciji Offroud saveza BIH.

Članovi Žapca će učestvovati i na tradicionalnim regatama u Ljuboviji, Bajinoj bašti i Srpcu.Ronilački i Off Roud klub Žabac imaju u planu i izgradnju vlastitog objekta na obali rijeke Save u Vlaknici.