Ministar Pašalić u Srpcu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić posjetio je danas opštinu Srbac i obišao radove na čišćenju kanalske mreže na području opštine Srbac koje izvodi firma Ekoeuro tim iz BanjalukePored Ministra Pašalića danas je ove radove obišao I direktor Javne ustanove ,,Vode Srpske ,,Miroslav Milovanović.

Delegaciju opštine Srbac predvodili su zamjenik načelnika Vladimir Gužvić i predsjednik SO Miloš Budić kao i načelnik odjeljenja za privredu , poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić i načelnik odjeljenja za prostorno uredjenje i stambeno komunalne djelatnosti Dario Kresojević.

Nakon što je obišao lokacije kod pumpne stanice Povelič tj.kanal Savica, a zatim i kanalsku mrežu u naselju Sitneši, ministar Pašalić izjavio je da je veoma zadovoljan onim što je vidio na terenu i dodao:

,,Uvjerio sam se da je već završeno oko 90 posto planiranih radova na uređenju oko 80 kilometara , što primarne što sekundarne , kanalske mreže na području opštine Srbac. Ovo je projekat za koji je Ministarstvo poljoprivrede u Vladi RS obezbjedilo 3,5 miliona KM za opštine Srbac i Kozarsku Dubicu.Ovim se stvaraju uslovi da se sa oko 8000 ha poljoprivrednog zemljišta voda brzo evakuiše i tako spriječe štete na poljoprivrednim povšinama. Koliko je ovo značajna činjenica govori i podatak da je ovakav vid uređenja kanalske mreže na području opštine Srbac zadnji put rađen 1977. godine”, rekao je ministar poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS Boris Pašalić.

Zamjenik načelnika opštine Srbac, Vladimir Gužvić zahvalio se Ministarstvima poljoprivrede , vodoprivrede I šumarstva I finansija što su prepoznali značaj ovog projekta za opštinu Srbac.

,, Ovo je najvažnija mjera u cilju smanjenja rizika od poplava na području naše opštine . Kada tome dodamo i saniranje pumpne stanice u Poveliču onda možemo reći da smo uradili veliki posao”, rekao je zamjenik načelnika Vladimir Gužvić.

Predsjednik MZ Povelič Mirko Romić kaže da su mještani zadovoljni što se nakon toliko godina radi na uređenju kanalske mreže, kao i da je ministru iznio problem vrbaskog nasipa od Poveliča do Prijebljega na kojem postoje kritične tačke te je dobio uvjeravanje da će i taj problem biti riješen kao i problem kod groblja u Dvorinama. Zajednički je zaključak da je veoma važno da se ovakvo stanje nastavi održavati u budućnosti.