Ministar Duško Milunović boravio danas u Srpcu

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević organizovao je prijem za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duška Milunovića i savjetnika ministra Milana Torbicu sa kojima je razgovarano o projektima zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja boraca, izgradnji i uređenju spomen obilježja i drugim pitanjima.

Milunović je rekao da je resorno ministarstvo u opštinu Srbac do sada uložilo oko 7 miliona КM od čega više od 3,5 miliona КM u postupak socijalnog zbrinjavanja radnika.

„Zahvaljujući ovim sredstvima zaposleno je ukupno 1.327 radnika, dok je za projekte zapošljavanja preko Zavoda za zapošljavanje za 600 radnika izdvojeno 2,5 miliona КM“, rekao je Milunović.

On je posebno naglasio dobru saradnju sa opštinskim Odjeljenjem za opštu upravu.

„Sve probleme rješavamo zajednički, ukupno smo zbrinuli 53 porodice u postupku stambenog zbrinjavanja u 16 stambenih jedinica, a predviđeno je da obezbijedimo smještaj za još 36 porodica“, istakao je Milunović. On je obećao i novčanu pomoć u iznosu od 10.000 КM za zamjenu aparata za naplatu parkinga, jer ovaj posao uspješno rade članovi preduzeća za zapošljavanje invalida „Borac“.

Milunović je pozvao zainteresovane poslodavce iz Srpca da se prijave za projekat podrške zapošljavanju mladih-djece poginulih boraca sa VSS u statusu pripravnika u 2021.godini, koji je raspisan zajedno sa Zavodom za zapošljavanje RS, a rok za prijavu je 6. decembar.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević je rekao da je saradnja sa resornim ministarstvom na visokom nivou i da je dogovoreno da se ubrza rekonstrukcija centralnog spomen obilježja.

„Zajedničkim sredstvima ćemo realizovati ovaj projekat, a po mišljenju mnogih ovo je jedno od centralnih spomen-obilježja sa najboljim idejnim rješenjem u Republici Srpskoj“, naveo je Dragosavljević.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Duško Mitrić rekao je da će resorno ministarstvo pomoći izgradnju spomen obilježja za poginule borce Vojske Republike Srpske iz Кobaša, jer je ovo jedina mjesna zajednica u srbačkoj opštini koja nema ovakvo obilježje.

Prijemu su prisustvovali predsjednik SO-e Miloš Budić,načelnik Odjeljenja za opštu upravu Duško Mitrić i šef odsjeka za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu opštine Srbac Borivoja Vrsajković.