Milomir Savčić u posjeti Opštini Srbac i Boračkoj organizciji Srbac

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić posjetio opštinu Srbac i pri tome razgovarao sa rukovodstvom opštine Srbac i Boračke organizacije opštine Srbac.

Na početku posjete održan je sastanak u zgradi Opštine Srbac gdje je konstatovana  dobra i korektna saradnja između Opštine Srbac i Boračke organizacije, a načelnik opštine Mlađan Dragosavljević istakao je punu podršku lokalne uprave u radu i aktivnostima Boračke organizacije.

Nakon toga, predsjednik BORS-a Milomir Savčić je posjetio Spomen-sobu u Srpcu, gdje je u prisustvu rukovodstva Boračke organizacije odao počast poginulim borcima Vojske Republike Srpske.  Savčić je istakao da je opština Srbac rijetka opština gdje je završena izgradnja kako Centralnog spomen- obilježja, spomen-sobe i skoro svih spomen-obilježja poginulim borcima po Mjesnim zajednicama što je garancija i zalog da se poginuli junaci nikad ne zaborave.

U prostorijama BO opštine Srbac održan je sastanak predsjednika BORS-a sa rukovodstvom BO opštine Srbac.

Kroz razgovor sa rukovodstvom Boračke organizacije opštine Srbac, predsjednik Savčić je informisao prisutne  o aktivnostima i radu BORS-a sa  ciljem poboljšanja materijalnog položaja boračkih kategorija.

Predsjednik BORS-a je,  između ostalog, naglasio da se za Akcioni plan zapošljavanja i samozapošljavanja Vlade Republike Srpske prijavilo više od 1400 lica, da je resorno ministarstvo za ovaj program predvidjelo tri miliona KM, ali da se ispostavilo da je za ove namjene potreban veći iznos, odnosno 14 miliona KM, zbog čega će Vlada izmjeniti Akcioni plan i obezbjediti dodatna sredstva za sva prijavljena lica.

Sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom obezbjeđena su sredstava za pomoć ugroženim nezaposlenim borcima od prve do pete kategorije mlađim od 60 godina, a kontinuirano se radi na pružanju pomoći licima osumnjičenim za navodne ratne zločine.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac  Goran Plotan informisao je predsjednika BORS-a o stanju u Boračkoj organizaciji i njenom radu, kao i o radu Fonda solidarnosti koji djeluje u sastavu  Boračke organizacije opštine Srbac. Plotan i članovi rukovodstva BO su izložili detaljan program rada Fonda solidarnosti u tekućoj godini, te su tom prilikom najavili da će se BO opštine Srbac obratiti BORS-u sa zahtjevom za pomoć u radu i aktivnostima BO i Fonda solidarnosti.

Predsjednik Savčić je izrazio punu podršku radu Boračke organizacije Srbac I aktivnostima koje provodi,  pohvalio njenu organizovanost , te dodao da će Boračka orgnizacija Republike Srpske, u skladu sa svojim mogućnostima, pružiti podršku radu Fonda solidarnosti.

Na kraju sastanka predsjednik BO opštine Srbac Goran Plotan izrazio je zadovoljstvo posjetom i rezultatima posjete predsjednika BORS-a Milomira Savčića.

“Zadovoljni smo posjetom predsjednika BORS Milomira Savčića koji je svojim planom obilazaka  odabrao da posjeti i našu  BO kako bi se na licu mjesta uvjerio u stanje u organizaciji te sa aktivnostima koje provodimo. Izražavamo zadovoljstvo i rezultatima ove posjete jer smo dobili i čvrsto obećanje da će BORS pružiti pomoć BO i Fondu solidarnosti na rješavanju stambene problematike naših najugroženijih članova“.