Lijep gest mladih Srpčanki


Četiri najbolje prijateljice iz Srpca, od kojih tri žive i rade u inostranstvu: Valentina Dinić (Beč), Gordana Jovanović (Feldkirh), Teodora Sančanin (Beograd) i Ana Golić, koja je u Banjaluci, odlučile su da povodom predstojećih praznika obraduju dvije porodice slabog imovnog stanja poklon-donacijom u vrijednosti od 1.000 KM.
U saradnji sa Centrom za socijalni rad, u kojem Teodora Sančanin obavlja funkciju člana Upravnog odbora, saznale su da je pomoć u dječijoj odjeći i obući, hrani, kao i sredstvima za ličnu i kućnu higijenu neophodna porodici Milana i Ivanke Brković iz Župskog Razboja, koji imaju dvoje, te porodici Darija i Vide Jareb iz Kladara, koji imaju petoro djece, od kojih je najmlađe desetomjesečna beba.
Danas su im uručeni poklon-paketi, a njihovoj radosti nije bilo kraja.
Sva ova djeca su, pored toplih zimskih jakni i cipela, trenerki, majica, te odjeće i obuće za bebu, od darodavki takođe dobili slikovnice i novogodišnje paketiće. Njihovim su roditeljima uručene veće količine brašna, ulja, mlijeka, te bogati paketi prehrambenih proizvoda i drugih kućnih potrepština.
Saznavši za ovu humanu akciju, firma „Farstar Ogis Medikal“ iz Srpca se rado uključila, te porodicama Brković i Jareb donirala vrijedna pakovanja zaštitnih maski, neophodnih u borbi protiv virusa korona.
U dopisu koji je Teodora Sančanin dostavila Centru za socijalni rad i porodicama koje su dobile donaciju, između ostalog stoji:
„U nadi da ćemo obradovati one koji imaju manje nego što je potrebno za srećno djetinjstvo, pružamo vam našu pomoć. Kao četiri najbolje prijateljice, koje nemaju priliku da često budu na okupu, želimo da pokažemo ovim gestom snagu zajedničkih djela koja govore o bliskosti među ljudima i prkose daljini. Iako ne živimo u rodnom gradu, nikad nećemo zaboraviti naše ljude i našu djecu. Šaljemo srdačne pozdrave porodicama Brković i Jareb sa željom da ovu tešku godinu ostavimo što prije iza nas. Srećne novogodišnje i božićne praznike žele vam Valentina Dinić iz Beča, Gordana Jovanović iz Feldkirha, Ana Golić iz Banjaluke i Teodora Sančanin iz Beograda“, navodi se u dopisu.