Kvalitetni uslovi za psihofizički razvoj mladih u klubu Staparski vitezovi

Primjer uspješnog sportskog kolektiva koji nudi kvalitetne uslove za rad i treniranje, sa pažljivo isplaniranim programom rada koji doprinosi poboljšanju psihofizičkog stanja djece i omladine je Klub borilačkih sportova”Staparski vitezovi”iz Razboja.

U ovom klubu se dva puta sedmično održavaju treninzi u sali Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Razboju gdje mladi uče osnove karatea i drugih borilačkih vještina a najbolji među njima učestvuju na takmičenjima i redovno se vraćaju kući sa medaljama. Ovih dana je organizovano polaganje kojem je pristupilo 14 članova kluba i svi su bili uspješni i dobili nova učenička zvanja, kao i diplome od Кarate saveza Republike Srpske.Кako bi se u budućnosti bilježili još bolji rezultati, u pripremi je izgradnja teretane na otvorenom kao i poligona za razvoj motoričkih sposobnosti.

„U planu je i projekat koga ćemo realizovati sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta a koji se odnosi na trening kampove u Bardači i Lepenici, uz stručni nadzor trenera i podršku drugih prijateljskih klubova. Na taj način ćemo izvršiti kondicionu i tehničku pripremu za takmičenja i nabaviti opremu za kondicioni rad“, rekao je trener kluba Danijel Drinić i dodao da će početak kampa zavisiti od aktuelne epidemiološke situacije.

Drinić kaže da će uz pomoć stručnjaka biti pokrenut još jedan program kojim će mladi dobiti priliku da dodatno poboljšaju psihofizičko zdravlje.„Radi se o programu Fitnes miks za djecu koji će pružiti sve potrebne uslove za poboljšanje motoričkih sposobnosti i pravilan razvoj“, istakao je Drinić.