Krojačica Slavica Kresojević poklonila 40 zaštitnih maski

Srpčanka Slavica Kresojević, vlasnica krojačke radnje “Slavica”, posjetila je danas Opštinsku upravu u Srpcu i poklonila 40 zaštitnih maski koje je izradila u svojoj radionici.

Slavica se šivanjem bavi već 10 godina i željela je da, poput brojnih sugrađana, takođe pruži svoj doprinos prevenciji širenja virusa korona.

“Svako od nas treba da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima da se ova bolest što manje proširi među stanovništvom. Ja sam odlučila da poklonim 40 dvoslojnih maski koje su izrađene od pamučnog platna i koje su namijenjene za višekratnu upotrebu, odnosno mogu se prati i koristiti u dužem vremenskom razdoblju”, rekla je Slavica.

Maske su preuzeli članovi Štaba za vanredne situacije opštine Srbac a prijem za Slavicu je organizovao načelnik Odjeljenja za opštu upravu Duško Mitrić koji je rekao da je njen gest za svaku pohvalu.

“Odlučili smo da maske poklonimo članovima udruženja Izvor. Zahvaljujem se i drugim donatorima koji su nam prethodnih dana poklanjali maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju i druga zaštitna sredstva i opremu. Pozivam građane da maksimalno ograniče svoje kretanje i pridržavaju se mjera koje je propisao štab za vanredne situacije”, rekao je Mitrić.