Koncert ,,Ostala je pjesma moja“ ponovo probudio humanost i emocije: Preko 400 posjetilaca doniralo 1.900 KM u humanitarne svrhe

Humanost, talenat, emocije i topla atmosfera su ono što je okupilo više od 400 građana opštine Srbac na humanitarnom konecrtu pod nazivom ,,Ostala je pjesma moja“, koji je održan u subotu u Domu kulture u Srpcu.
Muzički bend pod nazivom ,,Tea Mikić & Brothers” održali su drugi po redu koncert, koji je samom najavom izazvao veliku pažnju javnosti, kako na području naše opštine, tako i šire. I ovog puta Tea, Stefan i David Mikić, muzički obrazovani mladi ljudi, su pjevali i svirali u znak sjećanja na svog oca Miodraga Mikića-Mikija, a za pomoć Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama ,,Izvor” Srbac i oboljelu djecu sa područja opštine Srbac.
,,Nas troje smo od tate naslijedili talenat i ljubav prema muzici. Mogu reći da je muzika bila dio njega, a sada smo nas troje nastavili njegov put. Ovakav koncert je bila njegova želja i sigurna sam da bi on, da je sada ovdje, bio ponosan na nas i srećan što smo tu njegovu želju ispunili”, kaže Tea.
Koncert je bio uspješan, jer su posjetoci bili zadovoljni onim što je muzički trio za njih pripremio, a posebno zbog novca koji je prikupljen i koji je usmjeren u humanitarne svrhe. Radi se o novcu u iznosu od 1.900 KM, koji će biti uručen Uduženju rodietelja i djece sa posebnim potrebama ,,Izvor” Srbac i teško oboljelom dječaku Kristijanu Tadiću iz Malog Razboja.
,,Humanost je ono što nas motiviše da se trudimo da ovo preraste u tradiciju. Drago nam je što Srpčani podržavaju ovo što radimo, znamo da su mnogi od njih poznavali našeg oca, a sada su upoznali i nas. Opet su pokazali da su to ljudi koji žele da pomgnu drugima i nadam se da će to učiniti i svaki sljedeći put”, dodaje Tea I zahvaljuje svima koji su pomogli da njihova ideja bude realizovana, posebno ističući majku Snježanu, čija im podrška u životu i radu mnogo znači, kao i baki Rajki, koja zbog bolesti nije bila u mogućnosti da dođe.
Koncertu su prisustvovali članovi Izvora, a predsjednica Udruženja Mira Tatić zahvaljuje porodici Mikić i kaže da im sredstva i pažnja mnogo znače.
,,Zahvaljujem porodici Mikić što su odabrali nas da nam pomognu. Dio novca će biti usmjeren i za drugu djecu, koja nisu u našem Udruženju, a koja su bolesna i kojoj treba pomoć”, kaže predsjednica Tatić i dodaje da su za uspješan rad Izvora zahvalni Opštini Srbac i donatorima.
Miodrag Mikić-Miki preminuo je 2. februara 2018. godine u 55. godini. Više od tri decenije bio je profesor muzike i muzičke teorije u Austriji, a svirao je sa brojnim bendovima širom bivše Jugoslavije i Austrije. Ljubav prema muzici naslijedio je od majke Rajke, a prenio je na svoju djecu, koja su visoko muzički obrazovana.
Porodica Mikić zahvaljuje Opštini Srbac, Centru za kulturu i sport, Radio-Srpcu, građanima i svim pojedincima koji su ih podržali.