Kinološko društvo Srbac organizovalo ocjensku smotru lovačkih rasa pasa

U organizaciji Kinološkog društva“Srbac“, u Srpcu je održana  Ocjenska smotra  lovnih  rasa pasa,  na koju je izvedeno  25 pasa  iz opštine Srbac i šire.

Po rječima predsjednika  Kinološkog društva  Srbac  Dragoslava Račića, tradicionalno pred početak lovne sezone  organizuje se ocjenska smotra lovačkih rasa pasa, a ove godine po prvi put  je u našoj opštini  održan ispit  za pse ptičare, tj. ispit urođenih  osobina pasa ptičara,  koji je obavezan po zakonu o lovstvu.

,,Manifestacija je održana na platou kod Motela“Ćubić“ u Sitnešima, a  ocjeni i ispitu su   mogli  prisustvovati  isključivo psi,  koji posjeduju  rodovnike  priznate od Medjunarodnog kinološkog saveza „ FCI““,kaže Račić  i dodaje da Kinološko društvo Srbac postoji od 2002.godine, a da je  cilj  ove manifesatacije bio unapredjenje kinologije  posebno lovne  i unapredjenje  kvaliteta pasa u opštini Srbac.

Po riječima Račića, od  ukupnog broja  izvedenih pasa ,njih 17  je uspješno položolo  ispit. On dodaje da je sudija  na manifestaciji bio Saša Kršić iz Drvente.

Račić  ovim putem zahvaljuje  svim učesnicima i čestita na uspješno položenom ispitu .