Još 10 slučajeva virusa korona u Srpcu

U protekla 24 časa registrovano je još 10 slučajeva virusa korona na području srbačke opštine. Od toga je za osmoro utvrđeno da su pozitivni na testiranju u Domu zdravlja Srbac, od 15 laboratorijskih uzoraka, dok je dvoje testirano u zdravstvenim ustanovama u okruženju.

Radi se o pet muških i ženskih osoba, od čega je jedan muškarac mlađe, trojica srednje i jedan starije životne dobi, te dvije žene mlađe i tri srednje životne dobi.

Svi zaraženi imaju blažu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Zaključno sa današnjim danom na teritoriji srbačke opštine je od početka pandemije evidentirano 218 slučajeva virusa korona.

Imajući u vidu da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, iz Štaba za vanredne situacije opštine Srbac se ponovo skreće pažnja građanima da se ponašaju odgovorno i adekvatno zaštite sebe i druge, te da redovno prate objave opštinskih i republičkih institucija u vezi donošenja novih mjera.

Naredna sjednica opštinskog štaba biće održana u ponedjeljak 26. oktobra u 9 časova, a očekuje se da će zasjedati i republički štab gdje će se razmatrati pooštravanje mjera na nivou Republike Srpske.

Da je situacija alarmantna svjedoči veliki broj zaraženih u Srpskoj u protekla 24 časa. Evidentirana su 403 nova slučaja od 736 testiranih laboratorijskih uzoraka.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o pet muškarca i dvije žene srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Teslića, Gradiške, Broda, Laktaša i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 14.134 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 367 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.