,,Jesen na dlanu”- prvi sajam članica Udruženja žena Srbac

U okviru svečanosti povodom Dana i krsne slave opštine Srbac danas je na gradskom trgu u Srpcu otvoren jesenji sajam pod nazivom ,,Jesen na dlanu”  koji su organizovale članice Udruženja žena Srbac u saradnji sa Turističkom organizacijomSrbac.

Na štandovima je organizovana bogata prodajna izložba unikatnih radova i tradicionalnih specijaliteta koje su izradile članice ovog udruženja.

 Sajam je zvanično otvorila predsjednica Udruženja Vesna Smiljanić, koja je zahvalila svima koji podržavaju rad Udruženja i istakla da joj je drago što su uspjele organizovati prvi sajam svojih proizvoda.

,, Presrećna sam što smo danas otvorile naš prvi zvanični sajam na kome se mogu vidjeti rezultati našeg rada u proteklom period. Bilo je teško sve organizovati zbog raznih ograničenja usljed pandemije virusa korona, ali uspjele smo. Hvala Opštini Srbac, našim članicama, Radio Srpcu I svima koji nam pružaju podršku, to nam mnogo znači, pogotovo zato što smo skoro osnovali Udruženje. Svaki početak je težak i traži dosta truda, ali smo sigurni das u pred nama godine uspješnog rada”, izjavila je Smiljanić.

Otvaranju sajma je prisustvovao načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, koji je pohvalio rad Udruženja i poželio im uspjeh u svim narednim aktivnostima.

 ,,Udruženje žena Srbac na najneporedniji način dalo je doprinos u svečanom obilježavanju Dana i krsne slave opštine Srbac.  Želim da  pohvalim rad, trud i istrajnost članica Udruženja, jer su Udruženje osnovale I otvorile u izuzetno teškom period. Opština Srbac im je pružila podršku, tako će biti i ubuduće. Drago mi je što vidim da su se u rad Udruženja uključile mlađe sugrađanke, jer na mlađima generacijama svijet ostaje”, izjavio je načelnik Dragosavljević.

Nakon svečanog otvaranja, u zgradi Opštinske uprave sa početkom u  13 časova organizovana je radionica izrade plavog veza zmijanjskog kraja i crtanja za polaznice svih starosnih kategorija.