Ispraćena 57.generacija srbačkih maturanata

U Centru srednjih škola ,,Patar Kočić“ Srbac, danas je upriličena svečana dodjela diploma, priznanja i nagrada za 57.generaciju maturanata na kojoj je zvanično za učenika generacije u četvorogodišnjim školama proglašena Dejana Smiljanić, a za učenika generacije u trogodišnjim školama je proglašena Tamara Milašinović.

Srednjoškolski centar ove godine je ispratio 88 učenika, a među njima je 15 odlikaša, od kojih su tri učenika vukovca- Nadežda Gavrić, Sanja Gačić i Marko Miljević.

Na početku svečanosti, maturantima se obratio direktor škole Milenko Živanić, koji je istakao da srbački Srednjoškolski centar može i ove godine da se pohvali uspjehom svojih učenika i to, ne samo odlikaša, već svih učenika koji su, bez obzira na otežane uslove rada, svojim trudom stigli do kraja srednjoškolskog obrazovanja.

,,Ovo je jedan od dirljivih trenutaka, jer se rastajemo od učenika koji su sa nama odrasli i stasali u već zrele osobe i zaista smo ponosni, posebno kada ih vidimo ovako zajedno na jednom mjestu. Naši, sada već bivši, učenici su stasali za neke nove životne pobjede i spremni su da krenu nekim novim putevima. Siguran sam da će se i u budućnosti dobro snaći, jer su pokazali da imaju dobre radne navike i da su spremni da se suoče sa raznim izazovima. Bez obzira da li će nastaviti školovanje ili će početi da rade, želim im svu sreću i uspjeh”, rekao je direktor Živanić.

Učenica generacije u četvorogodišnjim školama Dejana Smiljanić se obratila svojim školskim drugarima, izrazivši zahvalnost svim profesorima, posebno razrednici Slađani Račić Malbašić i profesorici Slobodanki Vučinić, kao i svojim roditeljima koji su joj bili najveća podrška, a maturantima je poželjela da ostanu nasmijani i budu srećni.

,,Srednja škola je jedan jako lijep period za mene i žao mi je što se rastajemo, a s druge strane, raduju me novi putevi kojima treba da prođem.Gimnazija je škola koja zahtijeva predanost, trud i rad, ali mi nikada nije bilo teško da se posvetim učenju, ali i drugim obavezama van škole. Mislim da nije teško ostvariti svoje ciljeve, samo je važno da se maksimalno posvetite i budete istrajni”, kaže Dejana za Radio Srbac i dodaje da planira upisati Elektrotehnički fakultet u Banja Luci.

Razredne starješine ovogodišnjih maturanata su bili Slađana Račić Malbašić, Adriana Vučenović, Saša Babić, Maja Mojević i Dijana Lazić.

Više fotografija možete pogledati na našem fb profilu, klikom na link: https://www.facebook.com/radiosrbac.srbac