Isplaćene sve stipendije u ovoj godini za srbačke studente

Opština Srbac isplatila je danas posljednju sedmu ratu stipendija za 82 redovna studenta opštine Srbac koji studiraju na državnim i privatnim fakultetima

Stipendiju u iznosu od 100 KM studenti mogu podići preko tekućih i žiro računa u bankama u kojima su otvorili svoje naloge.

U ovoj školskoj godini stipendije su odobrene redovnim studentima druge i viših godina studija, studentima prve godine-dobitnicima Vukovih diploma, studentima iz kategorije izuzetnih potreba i korisnika usluga Centra za socijalni rad Srbac, djece palih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i učenicima srednjih škola-dobitnicima Vukovih diploma iz socijalno ugroženih porodica.

Još ranije su isplaćene stipendije za četiri studenta koji se nalaze na master studijama po boljonjskom sistemu školovanja i postdiplomskim studijama po dosadašnjem sistemu, i koji su jednokratno dobili po 700 KM.

Time je Opštinska uprava izmirila sve obaveze prema stipendistima u školskoj 2019/20. godini, a o konkursu koji će biti raspisan za školsku 2020/21. godinu, studenti će biti blagovremeno obaviješteni.