Gost Radio Srpca,načelnik Mlađan Dragosavljević

U prvoj emisiji Gost programa Radio-Srpca, Nove 2022.godine koju ćemo emitovati u subotu 1.januara ugostićemo načelnika opštine Mlađana Dradosavljevića sa kojim ćemo razgovarati o realizovanim projektima u 2021.godini i čuti koji su to razvojni i infrastrukturni projekti koje je potrebno intenzivirati u narednom periodu kako bi se poboljšao kvalitet života građana srbačke opštine.
Ocjenjujući 2021.godinu načelnik Dragosavljević je rekao da je godina imala puno izazova zbog pandemije virusa korona ,ali i da ima dosta razloga da bude zadovoljan .
„Imajući u vidu specifičnost situacije imamo razloga da budemo ponosni jer smo uspjeli obezbijediti normalno funkcionisanje rada opštinske uprave i punjenje budžeta kao osnovni i najbitniji preduslov za rad,a trebamo biti zadovoljni i brojem novorođene djece koji je u 2021.godini značajno veći u odnosu na prošlu godinu“kaže Dragosavljević.

“Ono što je okupiralo najveću pažnju je pandemija virusa korona koja je počela u prošloj a nastavila se ove godine i na našu veliku žalost, odnijela preko 60 ljudskih života u Srpcu a mnogim oboljelim građanima prouzrokovala trajne zdravstvene tegobe.Nadu da bismo se mogli izboriti sa jednom od najvećih pošasti 21.vijeka dale su vakcine koje su počele sa primjenom u cijelom svijetu i koje je i u našoj opštini do polovine decembra primilo preko pet hiljada građana. Sigurno je da je to spriječilo da razmjere pandemije budu još pogubnije i da u narednu godinu uđemo sa većim optimizmom. A da se u 2022. ulazi sa većim entuzijazmom potvrdio je i porast budžetskih sredstava koji će omogućiti da se u narednom periodu izdvoje veća ulaganja za poljoprivredu, podsticaj zapošljavanja, stipendije, rad sportskih organizacija, boračke i socijalne kategorije.
U planu je i realizacija brojnih kapitalnih projekata a najvažniji je, svakako, izgradnja zgrade za mlade bračne parove sa 20 stambenih jedinica”.

“Protekla godina bila je uspješna po pitanju investicionih ulaganja jer je izgrađen novi vodovod od Prijebljega do Poveliča,završena rekonstrukcija srednjoškolskog centra, započeta izgradnja novog vrtića i očišćena kompletna kanalska mreža nakon 40 godina,te asfaltirano šest puteva i dva parkinga.Uz podršku Vlade Republike Srpske, izdvojen je rekordan iznos republičkih podsticaja za poljoprivrednike a u tom pogledu će i Opština Srbac povećati izdvajanja iz budžeta za poljoprivrednu proizvodnju sa 60 na 100 hiljada maraka.Tokom prošle godine realizovan je veliki broj akcija na izgradnji novih kuća za socijalne kategorije, a u tom pogledu se naročito istakao Fond solidarnosti Boračke organizacije koji je izdvojio sredstva za stambeno zbrinjavanje 14 demobilisanih boraca”rekao je za Radio-Srbac načelnik Mlađan Dragosavljević i putem naših talasa uputio čestitke svim građanima opštine Srbac povodom nastupajuće 2022.godine sa željom da nam donese više radosti,zdravlja i prosperiteta i da konačno iza sebe ostavimo teške trenutke po kojima ćemo pamtiti odlazeću 2021.godinu

Emisiju možete poslušati 1.januara 2022.godine sa početkom u 10 časova na frekvenciji 93,2 MHz i putem interneta na adresi radiosrbac.com.