Fudbalerke srbačke Sloge poražene u Trebinju

U utakmici posljednjeg kola jesenjeg dijela Prve lige RS za žene, ekipa srbačke Sloge je poražena minimalnim rezultatom 1:0 u Trebinju od ekipe Leotara.

U nemogućim uslovima, na terenu na kojem je lakše odigrati vaterpolo utakmicu nego fudbal, djevojke su pružile maksimum te prvo poluvrijeme završava rezultatom 0:0.

Iako je od prvog minuta namjera sudija bila očigledna, sudijski trojac je zablistao u drugom poluvremenu te nakon niza , u najmanju ruku, spornih odluka, domaćin postiže pogodak iz slobodnog udarca u 68. minutu.

Nezadovoljstvo u taboru Sloge komentarisao je trener Branimir Dabić koji je rekao da je sudija početkom drugog poluvremena razmatrao da zaustavi utakmicu, ali to ne čini te se utakmica nastavlja da bi nekoliko minuta nakon postignutog pogotka ipak odlučio da se utakmica ne može nastaviti, iako su uslovi nepromijenjeni, te svira kraj i na taj način donese pobjedu domaćoj ekipi Leotara.

,,Vremenski uslovi, kao i uslovi na terenu su bili isti za obe ekipe, ali kad je odnos snaga na terenu 14:11 nemoguće je očekivati drugačiji ishod. Ova utakmica nam služi kao lekcija za dalje, a mi uzdignute glave očekujemo nastavak prvenstva”, kaže trener Dabić.

Fudbalerke Sloge su nakon ovog poraza, jesenji dio prvenstva završile su na 4. mjestu na tabeli Prve lige RS za žene.