Druženju Kaočana prisustvovalo oko 130 mještana

Sa željom da se očuva sabornost među ljudima, proteklog vikenda je održano drugo druženje Kaočana kojem je prisustvovalo oko 130 mještana, najvećim dijelom mlađe populacije.
Inicijator druženja je bila grupa mlađih mještana, u saradnji sa Savjetom mjesne zajednice Kaoci, a drugu godinu zaredom zabilježen je odličan odziv.
Druženje je organizovano u Svadbenom salonu “Savić” u Poveliču, a među prisutnima su bili i načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković, koji vode porijeklo iz Kaoca.
Prisutnima se obratio predsjednik Savjeta MZ Kaoci, Nebojša Dragosavljević, koji je poručio da je ovo jedan od načina da sačuvaju vjeru i tradiciju njihovog kraja.
“Iskazali smo opredjeljenost da zajednički radimo za dobrobit našeg sela kako bi omogućili ostanak mladih na ovom području. Želja svih je da naredne godine druženje organizujemo u našem domu u Kaocima, čija rekonstrukcija je u toku”, rekao je Dragosavljević i dodao da će se druženja i narednih godina organizovati zadnje subote u mjesecu oktobru.
Čestitke na organizaciji uputio je i protonamjesnik Aleksandar Kusturić, paroh Hrama Svete Marije Magdaline u Kaocima, koji se takođe odazvao pozivu na druženje.
U sklopu kotizacije za učešće, za Kaočane je obezbijeđen ručak i piće, uz živu muziku, a druženje je potrajalo do kasnih večernjih časova.