Drim Tim sa tri zlatne medalje najbolji na međunarodnom turniru u Novoj Topoli

Škola fudbala Drim Tim iz Srpca učestvovala je proteklog vikenda na trećem međunarodnom turniru za omladinske selekcije “Lijevče kup 2024” koji je održan u Novoj Topoli.

Turnir se igrao u šest uzrasnih kategorija i okupio je 700 učesnika a apsolutni pobjednik je bio Drim Tim koji je u čak tri kategorije osvojio prvo mjesto, i to sa dječacima 2012, 2014. i 2017. godište.

Generacija 2012. je grupnu fazu završila kao prva u grupi sa tri pobjede i jednim neriješenim rezultatom, a dalje u nokaut fazi savladala je FK Turjak i FK Čelinac. U finalu su mladi Srpčani bili bolji od ekipe FK Ilićka sa uvjerljivih 3:0 i domogli se zasluženog prvog mjesta.

Za najboljeg golmana turnira u ovoj kategoriji izabran je Aleksandar Despotović, a za najboljeg igrača Aleksa Usorac, obojica iz Drim Tima.

Generacija 2014. je grupu prošla sa 10 bodova, a zatim su uslijedile pobjede u četvrtfinalu protiv Škole fudbala Lion, polufinalu protiv Čelinca i na kraju pobjeda protiv ekipe Starsa u posljednjim sekundama finala.

Najbolji golman turnira u ovoj kategoriji je bio Petar Kljajčin iz Srpca.

Dječaci rođeni 2017. godine i mlađi, grupu su prošli uvjerljivo sa devet bodova i gol razlikom 18:0. U četvrtfinalu su savladali ekipu Tekstilca sa 3:2, a u polufinalu Školu fudbala Ačko od koje su bili bolji na penale. U finalu su zasluženo slavili protiv banjalučkog Borca sa 3:1 i na svom trećem turniru do sada podigli treći pehar.

Nagradu za najboljeg igrača turnira u ovoj kategoriji ponio je Nemanja LJubojević iz Srpca.

I ostale ekipe Drim Tima pokazale su izvrsne partije na turniru iako nisu uspjele da se domognu medalje.

Generacija 2016. je prošla grupu sa dvije pobjede i jednim porazom i u četvrtfinalu se sastala sa ekipom Čelinca. U regularnom dijelu rezultat je bio 0:0, a na izvođenju penala je uslijedila prava fudbalska drama. Nakon sedam serija penala ekipa iz Srpca je ostala kratkih rukava i takmičenje završila u četvrtfinalu.

Generacija 2013. prošla je takmičenje po grupama kao trećeplasirana, a u četvrtfinalu je savladala Školu fudbala Kovačević. Polufinale je obilježio nesretan poraz na penale od Željezničara iz Dobojaa zatim i od Starsa 3:2 u utakmici za treće mjesto.

Generacija 2015. prošla je grupnu fazu u konkurenciji Spartaka, Čelinca, Lijevča i Lauša i u četvrtfinalu se sastala sa ekipom Tekstilca iz Dervente i tu završila svoje takmičenje.

“Upućujem čestitke trenerima, Jovani, Milovanu, Vladanu, Koki i Beski i dječacima na fer i korektnoj sportskoj borbi po teškim vremenskim uslovima. Takođe se zahvaljujem roditeljima, navijačima i svima koji podržavaju i prate našu djecu. Ovo je bio ujedno i posljednji turnir prije ljetne pauze nakon koje nastavljamo sa treninzima uz nekoliko iznenađenja u težnji za napretkom, kako bi djeca imala najbolje moguće uslove za rad”, rekao je direktor škole i trener Dražen Dragosavljević.