Dodjela republičke nagrade za volontiranje

Volonteri Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“ učestvovali su na manifestaciji povodom dodjele Republičke nagrade za najbolje volontere i organizatore volontiranja, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banja Luci. Manifestacija je održana povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5.decembra.

„Srbački volonteri svake godine dobijaju priznanja za poseban doprinos razvoju volontiranja, a ove godine među najaktivnijim volonterima u Srpcu i Republici Srpskoj istakli su se: Irina Кljajčin, Tijana Blagić i Dejana Oljača. Takođe, diplomu za poseban doprinos razvoju volontiranja dobilo je i naše Udruženje. Napominjemo, Republičku nagradu za najboljeg organizatora volontiranja naše Udruženje osvojilo je 2019. godine, a 2022. godine je naša volonterka Irina Кljajčin bila najbolji volonter u Republici Srpskoj“rekla je direktorica „Cezara“ Tanja Šnjegota.

Međunarodni dan volontera obilježava se svakog petog decembra, još od 1985. godine, kako bi se ukazalo na značaj volonterskog angažmana. Ovo je prilika za povećanjem vidljivosti svih organizacija koje rade sa volonterima, ali i za slanje poruke svim mladim ljudima da se uključe u volonterizam i učestvuju u svim benefitima koje ono donosi.

„Međunarodni dan volontera sa svim volonterima Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“ biće obilježen sutra (četvrtak, 7.12.) od 13 časova u našim prostorijama. Tom prilikom proglasićemo volontere godine i podijeliti volonterske knjižice i zahvalnice“rekla je Šnjegota.