Dodjela mjesta u biračkim odborima političkim subjektima za opštinu Srbac

Pod predsjedavanjem Duška Mitrića danas je u  zgradi Opštinske uprave održana sjednica Opštinske izborne komisije Srbac na kojoj je sproveden postupak za dodjelu mjesta u biračkim odborima za Izbornu jedinicu Srbac pod oznakom 012 B .

„Za predstojeće lokalne izbore koji su zakazani za 15. novembar  2020 godine prijavljena su 23 politička subjekta koji su na taj način iskazali namjeru da će učestvovati u izbornom procesu“, kaže Duško Mitrić i dodaje da će na području naše opštine biti organizovano 31 biračko mjesto u kojima će raditi članovi biračkih odbora političkih subjekata i njihovi zamjenici, a rok za dostavu prijedloga sa imenom i prezimenom kandidata je sedam dana ili preciznije do 23.septembra 2020.godine.

Našim gradjanima od ranije su poznati politički subjekti koji imaju adresu u našoj opštini, a to su: DEMOS, DNS, PDP, Ujedinjena Srpska, SNSD-Milorad Dodik, NDP, SDS, SDA i Branka Nedić-Vidović kao nezavisni kandidat.Njihovi predstavnici su danas prisustvovali sjednici i nisu imali nikakvih primjedbi na rad Opštinske izborne komisije.

U Izvodu iz biračkog spiska za Opštinu Srbac sa današnjim danom registrovano je  17.685 birača što je za 113  manje nego na lokalnim izborima 2016.godine.

Sve informacije vezane za provodjenje izbornog postupka na području izborne jedinice  Srbac ,Opštinska izborna  komisija redovno će objavljivati na službenoj internet stranici opštine Srbac  srbac-rs.com