Deseta srbačka biciklijada privukla pažnju više od 300 biciklista raznih uzrasta

Na gradskom trgu u Srpcu jutros se okupilo oko 300 biciklista iz svih krajeva srbačke opštine koji su uzeli učešće na jubilarnoj, desetoj po redu, srbačkoj biciklijadi koja se ove godine vozila na dionici od Srpca do etno kampa “Platane” u dužini od 22 kilometra.

Među njima su prednjačila djeca i omladina, a odazvale su se i čitave porodice koje su odlučile da ovaj sunčani dan provedu u prirodi uz druženje i rekreaciju. I ove godine najstariji biciklista bio je Dušan Lepir iz Srpca koji je napunio 80. godinu života.

Srećan put i ugodno druženje, učesnicima je poželio načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, koji je rekao da je ova manifestacija još jednom pokazala svoju opravdanost jer promoviše prirodne potencijale naše lokalne zajednice i zdrav način života.

Generalni sponzor biciklijade je firma “Kolektor CCL” koja je svim učesnicima podijelila majice a pobrinuće se i za nagrade koje će biti dodijeljene po dolasku na cilj. Od strane Kolektora, u etno kampu je takođe obezbijeđen ručak i osvježenje uz igre na otvorenom.

Tehnički direktor firme ,,Kolektor CCL“ Draško Plavljanin, izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj mladih uzeo učešće i poželio da se uspješna tradicija biciklijade nastavi i narednih godina i da se odazove još veći broj učesnika.

,,Posebno sam ponosn što možemo da podržimo loklalnu zajednicu kroz projekat koji nas zbližava sa našim porodicama, sa lokalnom zajednicom, koji nas povezuje sa prirodom. Danas smo na jednom lijepom druženju u jednom lijepom okruženju, gdje vidimo da je naša omladina zadovoljna, da se druži u prirodi bez telefona, tableta, televizije, a prisutne su i cijele porodice. Zaista predivna manifestacija“, rekao je Plavljanin.

Među organizatorima su bili i Turistička organizacija opštine Srbac, Opština Srbac i Biciklistički klub Srbac.

Radisava Šuščević, direktorica Turističke organizacije Srbac, rekla je da je ove godine zabilježen rekordan broj učesnika.

,,Ove godine održana je 10.po redu biciklijada i mogu reći da je do sada najuspješnija, to jeste evidentno je da je svake godine organizacija bolja i odaziva se sve veći broj učesnika. Nije bilo povreda, vrijeme nas je poslužilo, tako da smo zadovoljni kako je sve proteklo“, rekla je Šuščević i dodala da je u planu da svake godine biraju novu destinaciju kako bi se učesnici upoznali sa  potencijalom koji naša opština nudi.

U etno kampu “Platane“ učesnici su imli obezbjeđen obrok i osvježenje, a za najmlađe je organizovan kviz u kojem su imali priliku osvojiti nagrade.

Glavna nagrada i ove godine je bio bicikl, a ovogodišnji dobitnik je dvanaestogodišnji Aleksandar Cvijetić iz Sitneša.

,,Danas sam po prvi put učestvovao na biciklijadi i bilo mi je baš lijepo. Malo mi je bilo teško da toliko vozim, umorio sam se, ali je ipak bilo super. Trebao mi je novi bicikl i baš sam se obradovao nagradi, stvarno sam srećan“, rekao je Cvijetić.

Više fotografija možete pogledati na fb profilu Radio Srpca.