Danas počelo 21. Šahovsko prvenstvo penzionera

U organizaciji  Udruženja penzionera opštine Srbac danas je počelo 21. Šahovsko prvenstvo penzionera koje će trajati do nedjelje, 23.jula.

Po rječima sekretara udruženja Slavka Maleševića , ove godine  učešće je uzelo 14 takmičara od kojih će prva dvojica predstavljati srbačko Udruženje na republičkom takmičenju penzionera u šahu koje će biti održano u septembru. Sudija na ovogodišnjem turniru  je Dragan Bakić.

Malešević je zahvalio firmi Perutnina Ptuj koja je sponzor održavanja turnira i istakao da se nada da će takmičenje proteći u fer i korektnoj igri.

,,Zahvaljujem svim kolegama penzionerima koji su se prijavili za učešće na ovogodišnjem turniru u šahu. Ovom prijavom ste iskazali ljubav prema hobiju koji toliko volite i iskazujete želju da pokažete koliko ste šahovski jaki i iskazalite ste pripadnost kolektivu penzionera koji broji preko 2.700 članova. Želio bih da takmičenje protekne dostojanstveno, fer i sportski, jer su stvoreni svi uslovi da se takmičenje odvija u takvoj atmosferi”, rekao je Malešević i poželio uspjeh svim takmičarima, te takmičenje proglasio otvorenim.