Dan zdrave hrane u Kukuljama

U područnoj školi u Kukuljama proteklog vikenda održana je tradicionalna manifestacija pod nazivom ,,Dan zdrave hrane“, koja je organizovana osmu godinu zaredom.
I ove, kao i prethodnih godina, manifestacija je imala edukativni karakter, jer je organizovano stručno predavanje na temu zdrave ishrane o čemu su govorili nekadašnji učenici ove škole, magistar poljoprivrednih nauka Milan Koščica i budući ljekar Jovica Ećimović.
Predavanju su prisustvovali učenici i nastavnici, a među gostima je bio i direktor Poljoprivrednog instituta Banja Luka Vojislav Trkulja.
Roditelji đaka i nastavno osoblje pripremili su razne domaće specijalitete, a svoj doprinos dali su kao gosti i učenici iz područne škole u Malom Razboju sa svojim nastavnicima, koji su donijeli domaće proizvode i podijelili ih sa domaćinima.
Organizovan je i bogat kulturno-zabavni program uz učešće školskog hora, a priređena je i zanimljiva predstava koja je naišla na oduševljenje prisutnih, jer se radilo o tradicionalnoj srpskoj svadbi tokom koje su roditelji i gosti mogli da uživaju u starim običajima, narodnoj nošnji i domaćoj hrani.
Mnogo truda je uloženo u ovu predstavu, kako na samoj organizaciji tako i na uređenju scene, a sa učesnicima su svakodnevno vježbali i radili učitelji i nastavnici škole, na čelu sa voditeljem dramsko-recitatorskih sekcija Višnjom Golubović i Irenom Medaković-Vidović.
Posjetioce je pozdravio pomoćnik direktora Darko Mitraković koji je rekao da je manifestacija i ove godine bila na visokom nivou i da njen kvalitet raste iz godine u godinu.
“Zahvaljujem roditeljima na velikom odzivu i pripremljenoj hrani, kao i učenicima i nastavnicima naše škole na programu i organizaciji cjelokupne manifestacije. Posebnu zahvalnost upućujem predavačima na odvojenom vremenu”, rekao je Mitraković.