Dalibor Nikolić iz Srpca dobitnik Zahvalnice za poseban doprinos radu MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević organizovali su ove sedmice u Upravi za policijsku obuku tradicionalni novogodišnji prijem za 31 policijskog službenika koji su tokom ove godine iskazali visok stepen profesionalnosti i požrtvovanosti u spašavanju ljudskih života, a među njima je i Srpčanin Dalibor Nikolić, načelnik Odjeljenja za protivdiverzionu zaštitu, Jedinica za operativnu podršku, kome je uručena Zahvalnica za poseban doprinos radu MUP-a.

Policijski službenik Dalibor Nikolić je 9.marta ove godine bio raspoređen u PS Srbac, PU Gradiška, na radno mjesto zamjenik komandira i postupao po prijavi da je lice pucalo iz vatrenog oružja na radnike preduzeća Elektroobnova d.o.o. Banja Luka, koji su izvodili radove na dalekovodnoj mreži koja se nalazila na njegovom posjedu na teritoriji opštine Srbac. Nakon toga, lice je otišlo u kuću te, uz prijetnje oružjem, saopštilo da nedozvoljava nikome da uđe u dvorište.

Nakon izvršenih blokada, policijski službenik Dalibor Nikolić je ostvario kontakt sa licem, te ga uvjerio da odloži automatsku pušku koju je držao u ruci, kao i ručne bombe koje su se nalazile u džepovima.Potom je Nikolić lišio slobode prijavljenog i sproveo u prostorije PS Srbac.

Čestitamo na zaluženom priznanju!

Izvor: MUP RS