CSŠ: Održano predavanje o prevenciji upotrebe opojnih droga i duvanskih proizvoda

U Centru srednjih škola ,,Petar Kočić” Srbac održano je edukativno predavanje o prevenciji upotrebe opojnih droga i duvanskih proizvoda kojem su prisustvovali učenici prvog razreda gimnazije, mehatroničara/bravara – zavarivača, ugostitelja i carinskih tehničara u prisustvu svojih odjeljenjskih starješina. Predavanje je održao policijski inspektor Marko Đukić u pratnji policijskog službenika Brankice Grgec. Predavanje na ovu temu bilo je podijeljeno u dvije grupe, za vrijeme prvog i drugog školskog časa.

U školi kažu da je policijski inspektor Marko Đukić je na pitanja dao širok spektar odgovora koji će biti korisni učenicima, ali i profesorima.

Inspektor Đukić je izjavio kako na našim prostorima nije značajno  izražen ovaj problem, te da se policijski službenici konstantno trude da ga maksimalno suzbiju svim raspoloživim preventivnim mjerama u koje upravo spada održavanje predavanja maloljetnim licima, odnosno licima u razvoju, dijeljenje letaka i slično.

Luka Ljuboja, učenik I razreda carinskih tehničara izjavio je da mu je ovo predavanje bilo veoma korisno, te smatra da bi svijest o upotrebi opojnih droga i duvanskih proizvoda trebalo povećati i širiti u što većim razmjerama.

Izvor: Centar srednjih škola,,Petar Kočić” Srbac