Crveni krst Srbac čestitao Međunarodni dan volontera

Povodom Međunarodnog dana volontera – 5.decembra, Crveni krst Srbac jje uputio čestitku svim volonterima.

,,Čestitamo 5.decembar – Svjetski dan volontera svim volonterima Crvenog krsta Srbac, koji su na bilo koji način podržali aktivnosti Crvenog krsta Srbac i odvojili svoje vrijemekako bi nekome uljepšali dan i na taj način bar malo ovaj svijet učinili boljim i ljepšim mjestom za život, jer smo pokazali brigu za onog kome su pomoć i lijepa riječ potrebna”, navodi se u čestitki Crvenog krsta Srbac.

U Crvenom krstu ističu da, na republičkom nivou, ima oko 60.000 volontera i da svi pojedinačno i zajedno čine da stvari za nas i druge budu drugačije bar na pet minuta, nekoliko sati, dana…

Međunarodni dan volontera – 5.decembar, koji je ustanovila  Generalna skupština UN 1985.godine, s ciljem da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učine vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Volonter može biti svako, a dobrobit od volonterskog rada su velike, kako za samog volontera tako i za njegovu sredinu i celokupnu zajednicu.

Crveni krst Republike Srpske obilježava ove godine Međunarodni dan volontera pod sloganom “Nada”, a na društvenim mrežama će realizovati promotivnu onlajn kampanju.