Članovi Izvora obradovani nikoljdanskim paketićima i novom donacijom

Povodom Svetog Nikole, u Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama ,,Izvor „ Srbac, juče je organizovano druženje i dodjela nikoljdanskih paketića.

Predsjednica ,,Izvora“ Mira Tatić kaže da Svetog Nikolu, koji se u narodu poštuje kao zaštitnik djece i moreplovaca, tradicionalno obilježavaju u Udruženju, trudeći se da djecu obraduju i uljepšaju im predstojeće praznika.,,Danas smo se okupili da proslavimo ovog velikog svetitelja i obradujemo djecu poklonima koje je i ove godine obezbijedio Predrag Čergić iz Njemačke. Drago nam je što smo imali priliku da po prvi put ugostimo sveštenika Petka Vukovića, koji se družio sa djecom i govorio im o prazniku“, rekla je Mira Tatić.

Mira Tatić kaže da su ovih dana obradovani još jednom novom donacijom, koju će narednih godinu dana uplaćivati Motel ,,Hrast“.

,,Mnogo smo se obradovali kada nam je javljeno da se pojavio još jedan donator koji želi da nam pomogne, jer bi nam bez pomoći donatora bilo da teško da radimo. Zahvaljujem gospođi Brankici Ivanović i njenoj porodici koji će narednih godinu dana uplaćivati 50 maraka mjesečno“, rekla je Tatić.

Sveštenik Petko Vuković je djeci govorio o Svetom Nikoli, o običaju ostavljanja poklona u čizmice i svim članovima Izvora uputio čestitku povom Nikoljdana.Sveštenik Vuković je po prvi put juče bio u Izvoru i istakao je da ga je oduševila arhitektura objekta i pojasnio kakvo simboliku u hrišćanstvu imaju građevine slične Izvorovom prostoru.

,,Posebno mi se svidjela građevina okruglog oblika gdje su svi okrenuti licem licu, kao što je bio slučaj u rotundama,crkvama u ranom hrišćanstvu“, rekao je sveštenik VukovićNakon Svetog Nikole, u Izvoru slijede pripreme za proslavu Nove godine i podjelu novogodišnjih paketića.