Četiri medalje za karatiste iz Razboja na turniru u Banjaluci

Članovi Kluba borilačkih sportova “Staparski vitezovi” iz Razboja LJevčanskog, koji nastupaju za KK “Sensei Karate Do” iz Nove Topole, osvojili su četiri medalje na 20. Karate turniru “Banja Luka Open 2024” koji je organizovan proteklog vikenda u Banjaluci.

Najbolji uspjeh ostvario je Marko Drinić koji je u katama za dječake do 12 godina osvojio zlato a u konkurenciji dječaka do 13 godina bronzu.

Do prve medalje na zvaničnim takmičenjima došla je i Markova sestra, Anastasija Drinić, koja je u katama za djevojčice do 8 godina, oranž pojas, osvojila srebro, a u istoj kategoriji Ana Sanković je osvojila bronzu.

Na turniru je nastupilo 819 učesnika iz 44 kluba iz pet država a Karate klub “Sensei Karate Do” osvojio je ukupno 18 medalja.

Takmičenje je organizovano u okviru kalendara Karate saveza Republike Srpske.

Danijel Drinić, predsjednik KBS “Staparski vitezovi” i jedan od trenera KK “Sensei Karate Do”, kaže da je organizovano polaganje za članove njihove sekcije iz Srpca, koja trenutno broji oko 20 članova i dodaje da će jedan broj njih uskoro krenuti sa zvaničnim takmičenjima, a prvo naredno je u Novom Gradu.

“Omasovili smo našu sekciju i djeca zaista vrijedno rade. Najvažnije od svega je da razvijamo njihovo tijelo i duh a rezultati će doći sami po sebi. Imamo u planu zajedničko druženje u junu za sve naše članove iz Srpca i Nove Topole gdje ćemo organizovati seoske igre i provesti dan u prirodi sa ciljem da omogućimo djeci kvalitetno provođenje slobodnog vremena”, rekao je Drinić.

Treninzi za polaznike iz Srpca odvijaju se svake srijede i petka od 18.45 do 19.45 časova u fiskulturnoj sali centra srednjih škola “Petar Kočić” u Srpcu.