Čestitke načelnika i predsjednika povodom Pravoslavne nove godine

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić uputili su čestitku svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji proslavljaju Novu godinu po julijanskom kalendaru sa željom da ovaj praznik provedu u porodičnom okruženju ispunjeni ljubavlju, srećom i dobrotom.

U svojoj čestitki načelnik Mlađan Dragosavljević podsjeća da Novu godinu večeras dočekuju svi hrišćani srpske, ruske, gruzijske i nekoliko malih pravoslavnih crkava, zatim vaseljenska, jerusalimska, antiohijska i aleksandrijska patrijaršija i svi svetogorski manastiri.

“Pravoslavna nova godina proslavlja se sa velikom radošću jer je to dio našeg našeg kolektivnog identiteta i čini nas posebnim i jedinstvenim u svijetu.

Zato želim da sreću i radost povodom dolaska Nove godine podijelite ne samo među pravoslavnim vjernicima, već i sa svim ljudima dobre volje, bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost, da poštujemo različitosti među ljudima i da cijenimo prije svega ljudske i moralne osobine kod svakog pojedinca. jer je to glavni preduslov za zajednički život na ovim prostorima.

Neka vas sreća prati tokom cijele 2020. godine i neka vam bude ispunjena svakim dobrom i napretkom na ličnom, porodičnom i profesionalnom planu”, kaže se u čestitki načelnika Mlađana Dragosavljevića.

Predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić poželio je da predstojeća 2020. godina bude još bolja od prethodne i donese puno radosti, sreće, zdravlja i prosperiteta.

“Neka nam ovaj praznik, koji se u našem narodu svetkuje i kao Mali Božić, protekne u miru i jedinstvu, uz poštovanje svih pravoslavnih običaja i tradicije našeg naroda.

Jedan broj naših vjernika ujedno proslavlja i praznik Svetog Vasilija Velikog, kao zaštitnika svojih domova, pa ovom prilikom želim da krsnu slavu provedete u miru i sreći, okruženi pažnjom i ljubavlju porodice i dragih prijatelja.

Neka Vam je srećna i Bogom blagoslovena Nova 2020. godina”, kaže se u čestitki predsjednika Mirka Stojića.