Centar za kulturu i sport Srbac sledeće godine domaćin Festivala omladinskih pozorišta RS, 50.000 KM za sanaciju Doma kulture

  Tradicionalna manifestacija koja se organizuje po  21. put Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske u oktobru mjesecu  sledeće godine biće održan u Domu kulture u Srpcu. Festival se održava u organizaciji Asocijacija omladinskih pozorišta Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete I kulture RS . Kako nam je rekao direktor Centra za kulturu I sport Srbac Radovan Mitraković  koncept je da svake godine drugi grad bude domaćin .

Nakon svakog Festivala u mjestu u kojem je održan, ostane ili nešto meterijalno ili se osnaži jedna pozorišna grupa da dalje nastavi samostalno da radi rekao je Mitraković I dodao:

,,Vrijednost ovog projekta je 50 000 KM I sva sredstva će biti uložena u kompletnu sanaciju Doma kulture. Planiramo da obezbjedimo potpuno novo ozvučenje, mikrofone I miksete za rad, zatim da remontujemo binu, uradimo novu nosivu rampu na koju bi se postavilo 8 pozorišnih I 4 koncertna svjetla. U okviru ovog projekta planirana je izgradnja kontrolne sobe sa svim elektro I upravljačkim instalacijama. Realizacija ovih radova trebalo bi da počne do kraja ove  godine tako bi da bi već u proljeće sala Doma kulture bila spremna za upotrebu. U oktobru sledeće godine održaće se Festival omladinskih pozorišta RS koji bi zavisno od učesnika trajao tri ili četiri dana. Dnevno bi trebalo da se odigraju po tri predstave , a bitno je istaći da je tradicija ovog festival da je ulaz za sve posjetioce besplatan”, rekao je direktor Centra za kulturu I sport Radovan Mitraković.