Božićne čestitke načelnika opštine i predsjednika SO-e

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik Skupštine opštine Miloš Budić uputili su čestitke svim pravoslavnim vjernicima u srbačkoj opštini povodom predstojećeg Božića uz tradicionalni hrišćanski pozdrav – Mir Božiji, Hristos se rodi!

U svojoj čestitki navode da je Božić praznik koji u naše živote i srca unosi posebnu radost, jer u ovim danima posebno iskazujemo ljubav prema bližnjima i promovišemo međusobno razumijevanje i toleranciju.

“LJepota Božića je u okupljanju i druženju sa porodicom i bliskim ljudima, što je umnogome otežano ove godine. Vrijeme u kojem trenutno živimo obilježila je pandemija virusa korona koja je u domove širom svijeta unijela strah i nesigurnost, odnoseći mnoge ljudske živote, što nas je stavilo na velika iskušenja.

Zato će proslava Božića ove godine imati još veću simboliku, jer ćemo okupljeni u najužem porodičnom okruženju, u toplini vlastitog doma, ojačati svoju vjeru kako bismo se lakše suočili sa svim životnim izazovima koji nam predstoje.

Nadamo se da će božićni praznici biti nagovještaj velike pobjede nad ovom pošasti i da će nam ova godina donijeti dobro zdravlje i mnogo više radosti, prosperiteta i blagostanja”, kaže se u čestitki načelnika i predsjednika.