Bolji uslovi za proizvodnju krastavaca

U Srpcu je, u organizaciji Odjeljenja za privredu, poljoprivredui društvene djelatnosti Opštine Srbac , danas održana prezentacija stručnog tima firme Carl Kuehne” iz Kozarske Dubice koja se bavi prvenstveno proizvodnjom krastavaca kornišona. Predstavnici firme su održali sastanak sa potencijalnim proizvođačima sa područja srbačke opštine.
Kako nam je rekao Miloš Đurašinović, šef stručnog tima firme,,Carl Kuehne” , cilj prezentacije je bio da se proizvođači informišu o ostvarenim rezultatima i planovima za narednu sezonu. Bitna novina u odnosu na prethodne godine je povećanje otkupne cijene za prvu klasu krastavaca koja iznosi 1,55 KM, drugu klasu 0,55 KM i treću 0,15 KM , kaže Đurašinović.
Pomenuta firma radi u 15 opština sa preko 250 kooperanata i na tržištu RS prisutna je pet godina , ima zagarantovan otkup i redovnu sedmičnu isplatu.
Svi zainteresovani za saradnju sa ovom firmom za proizvodnju krastavaca dodatne informacije mogu da dobiju u Odjeljenju za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Opštine Srbac.