Asfaltiran put u Srbac selu, počela sanacija puta u Brezovljanima

U sklopu plana kapitalnih investicija za ovu godinu proteklog vikenda izvršeno je asfaltiranje lokalnog puta u Srbac selu, u zaseoku Pejakovići, u dužini od 215 metara a vrijednost investicije iznosila je oko 22 hiljade KM.

Ove sedmice započela je i sanacija lokalnog puta u Brezovljanima u dužini od 580 metara a vrijednost radova iznosi oko 65 hiljada KM.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević kaže da će do kraja godine ukupno biti sanirano i asfaltirano 4040 metara putnih pravaca a sredstva u iznosu od oko 440 hiljada KM je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

„Planirano je da se još rekonstruišu i asfaltiraju dijelovi Zlatiborske i LJubovijske ulice u Srpcu, put u Liliću, kao i jedna dionica puta od Nožičkog do Ilićana i Nožičkog do Prijebljega. Radiće se i rehabilitacija kritičnih dijelova puta od Glamočana do Bardače“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Na radovima će biti angažovana građevinska preduzeća „Hidrokop“ iz Banjaluke i „Gradis invest“ iz Srpca.

Načelnik Mlađan Dragosavljević kaže da je uz pomoć Vlade Republike Srpske, IFAD-a i drugih donatora u protekle tri godine rekonstruisano i asfaltirano preko 50 kilometara puteva i ulica u našoj opštini.

„U značajnoj mjeri smo poboljšali putnu komunikaciju u dvadesetak srbačkih sela i nekoliko gradskih ulica. Paralelno s tim rađena je i izgradnja trotoara u ulici Petra Kočića, mosta na rijeci Ini u Malim Sitnešima, dva prinudna usporivača brzine u Srpcu i parking prostora kod zanatskog centra što je dodatno poboljšalo saobraćajnu infrastrukturu u našoj opštini“, rekao je načelnik Dragosavljević.