Asfaltiran put od Šeškovaca do Martinca

Građevinsko preduzeće “Integral inženjering” iz Laktaša izvelo je danas radove na asfaltiranju lokalnog puta od Šeškovaca do Martinca, koji se preko Drugovića povezuje sa mrežom autoputeva u Republici Srpskoj.
Radi se o prvoj dionici puta u ukupnoj dužini od oko 10.5 kilometara, koji vodi do Crnaje i koji će u potpunosti biti presvučen asfaltom narednih sedmica.
Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević kaže da nakon završetka asfaltiranja ovog putnog pravca slijede pripreme za polaganje asfalta na dionici od Martinca, preko Nožičkog, do Crnaje.
„Time će ovaj put u potpunosti biti modernizovan i proširen nakon više od tri i po decenije, što je veoma obradovalo mještane ovih sela. Vrijednost investicije iznosi oko 1.1 milion KM i radi se o jednom od najvrijednijih projekata koji će ove godine biti realizovani u našoj opštini u skladu sa Planom kapitalnih investicija“, rekao je načelnik Dragosavljević.
Radove na ovoj dionici danas su obišli zamjenik načelnika opštine Dragan Mikić i načelnici opštinskih odjeljenja Vladimir Gužvić, Dario Kresojević i Nenad Bilanović i uvjerili se da sve teče po predviđenoj dinamici.
Projekat se realizuje uz pomoć Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ u čijoj nadležnosti je i izgradnja autoputa „9. januar“.
Podršku rekonstrukciji puta od Crnaje do Šeškovaca dao je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je obavljajući funkciju predsjednika Republike Srpske, prilikom ranijih posjeta Srpcu, najavio realizaciju ove investicije.