ANI ,,Lijevče” organizovao proslavu Pravoslavne nove godine

U prisustvu oko 400 posjetilaca u prelijepom ambijentu Restorana “2 M” na Bardači,  Ansambl narodnih igara ,,Lijevče” iz Razboja tradicionalno je u ponedjeljak naveče organizovao doček Pravoslavne nove godine .

,,Proslava Pravoslavne nove godine bila  je najbolji način da pokažemo kako se na ovim prostorima čuvaju srpska tradicija i običaji”,izjavio je za Radio-Srbac predsjednik društva Jordan Kuvalja, koji je bio nosilac svih aktivnosti oko organizacije ovog događaja i dodao da su im gosti bili zdravičar Rade Banjanin i članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva ”Beli anđeo” iz Srpca .

Kuvalja kaže da je ovo bilo jedno izuzetno veselo veče. Goste je zabavljao Puls bend, a u kulturno-umjetničkom program članovi ansambla Lijevče predstavili su se sa više koreografija.

“Ovim muzičkim događajem uspješno smo završili sezonu“, kaže Kuvalja i dodaje da će sada uslijediti zimska pauza od oko mjesec dana, a dolaskom toplijih dana u društvu očekuju da se nastave radovi na izgradnji Društvenog doma  u Razboju, gdje će Ansambl narodnih igara ,,Lijevče” imati svoje prostorije za rad.