U Srpcu dva nova slučaja pozitivna na virus korona

U protekla 24 časa registrovana su još dva slučaja virusa korona , saopšteno je iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Srbac.
U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske na bolničko liječenje su smještena dva lica, po jedna starija muška i ženska osoba, koja su bila pozitivna na nedavnom testiranju.
U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj je evidentirano 537 novooboljelih a testirano je 1148 laboratorijskih uzoraka. Prema mjestu prebivališta, najveći broj je iz Banjaluke 140 i Trebinja 103.
Prijavljeno je osam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o četiri muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih su tri osobe bile 41 i 45 godina starosti, iz Banja Luke i Кneževa (po dvije osobe), Gradiške, Dervente, Teslića i Istočnog Novog Sarajeva.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 22.254 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 541 osoba kod koje je potvrđen test na novi virus korona.
Opštinski štab za vanredne situacije sutra će održati redovnu sjednicu na kojoj će razmatrati aktuelnu epidemiološku situaciju. Pozivaju se građani da i dalje budu odgovorni i poštuju preventivne mjere kako bi se usporilo širenje virusa i normalizovalo funkcionisanje zdravstvenog sistema.