Dodik obišao gradilište novog vrtića u Srpcu koji će nositi naziv Srbija

Radovi na izgradnji novog vrtića u Srpcu koji će nositi naziv Srbija,počeće najvjerovatnije do kraja godine, najavio je danas u Srpcu srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik. Dodik je sa ministarkom finansija Zorom Vidović i načelnikom opštine Mlađanom Dragosavljevićem obišao buduće gradilište na lokaciji iza zgrade Osnovnog suda u Srpcu.

„Postojeća zgrada vrtića je dotrajala zbog čega je bilo važno da se uradi novi objekat. Nosiće naziv Srbija, jer je praksa da u svakoj opštini u Srpskoj na sličan način dodijelimo naziv nekom od javnih objekata, ali takođe iz razloga što će Vlada Srbije za izgradnju vrtića izdvojiti 850 hiljada КM. Nakon toga slijedi faza opremanja, na čemu ćemo raditi po završetku građevinskih radova“, rekao je Dodik.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević rekao je da će ukupna investicija, zajedno sa PDV-om, iznositi oko 1.45 miliona КM. Objekat će zauzimati površinu od 1762 kvadratna metra, biće izgrađen po najvišim standardima i ponudiće sve uslove za kvalitetan razvoj srbačkih mališana.

„Raspisan je tender za ovu investiciju i ukoliko sve bude po planu radovi bi trebali biti završeni do kraja iduće godine. Već smo završili pripremne radove u vidu krčenja ovog lokaliteta koji je bio zarastao. Vrtić će biti smješten gotovo u samom centru grada, imaće dovoljno prostorija za boravak oko 200 djece, igraonice, zelene površine, kuhinju i druge neophodne objekte. Takođe će biti izgrađen parking i novi pristupni put“, dodao je Dragosavljević. Prvi vrtić u Srpcu osnovan je 1972. godine, a nakon katastrofalnih poplava koje su uništile ovaj objekat, preseljen je 1986. godine u krug “Itrisa”. Od tada do danas kroz ovu ustanovu je prošlo više hiljada mališana.Razlozi za izgradnju novog vrtića leže najviše u sve težem održavanju zastarjelog objekta koji je prvobitno bio namijenjen za smještaj djece radnika nekadašnje tekstilne fabrike iz Srpca.

Tokom današnje posjete Srpcu, srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, obišao je i društveni dom u Razboju Ljevčanskom u koga je do sada uloženo preko 200 hiljada evra. Od toga je Vlada Srbije, uz posredstvo Vlade Republike Srpske izdvojila 75 hiljada evra a ostatak brojni donatori, među kojima i Opština Srbac.