Premijer Radovan Višković obišao zgradu oštećenu u požaru. Stanari uručili zahvalnicu

U radnoj posjeti Srpcu juče je boravio predsjednik Vlade RS Radovan Višković koji je tom prilikom obišao zgradu u ulici Mome Vidovića 30 koja je ove godine oštećena u požaru.

Stanari su premijeru uručili zahvalnicu za pomoć koju je uputila Vlada RS u sanaciji štete.

Višković kaže da ga je potez stanara posebno ganuo, te je predsjedniku Zajednice etažnih vlasnika, Dragutinu Gligoriću, ponudio i dodatnu pomoć, ukoliko bude potrebna, u saniranju štete nakon požara, koji je stanare ostavio bez krova nad glavom.

“Ovakvu pomoć pružamo širom Republike Srpske, ali niko se do sada nije sjetio da nam na ovaj način pokaže da vrednuje naš trud i rad”, rekao je Višković okupljenim mještanima.

Zahvalnicu za nesebičnu pomoć dobila je i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, kao i načelnik opštine Mlađan Dragosavljević jer je i lokalna uprava izdvojila finansijsku pomoć iz opštinskog budžeta. Zahvalnice su dobile i druge organizacije i pojedinci koji su učestvovali u saniranju štete.

Požar na ovoj zgradi izbio je 4. marta oko 18 časova, a zahvaljujući pravovremenom reagovanju vatrogasaca, radnika “Elektrodistribucije”, policije, civilne zaštite, ali i stanara, spriječena je veća materijalna šteta i , što je najvažnije, sačuvani su ljudski životi.

Nakon što više mjeseci nisu boravili u ovoj zgradi, stanari su danas ponovo u svojim domovima.