Narodna biblioteka Srbac vas poziva na promociju “Bibliografija Zavičajne zbirke”

Narodna biblioteka Srbac, nakon višemjesečne pause zbog pandemije virusa korona, prestala je sa izdavanjem knjiga šalterski i odlučila da, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, organizuje književno veče.

Naime, u saradnji sa penzionisanom bibliotekarkom Slavicom Repić, Narodna biblioteka Srbac organizuje promociju pod nazivom  “Bibliografija Zavičajne zbirke”, koja će biti održana u četvrtak, 24.septembra, u čitaonici biblioteke sa početkom u 18 časova.

Zahvaljujući entuzijazmu Slavice Repić, Zavičajna zbirka pri Narodnoj biblioteci Srbac traje 29 godina.

Slavica se sjeća da je prva knjiga koju je zavela u Zavičajnu zbirku bila knjiga pod nazivom „Lomnine“, autorke Milje Tutnjilović, najstarije srbačke poetese, a potom se unose knjige još 50 zavičajnih pisaca, ne samo iz Srpca, veći Srpčana koji žive u Čikagu, Beogradu, Aranđelovcu, Splitu, Zagrebu, Stokholmu i drugim gradovima.

Osim knjiga, prikupila je i razne zanimljive časopise, prospekte, letke, razglednice, pozivnice, programe raznih priredbi, fotografije i hemerotečku zbirku novinskih članaka iz Glasa Srpske, Večernjih novosti, Srbačkih novena i drugih.

Materijali Zavičajne zbirke Srbac izlagani su na raznim izložbama u Srpcu i Bardači, a građa Zavičajne zbirke Srbac ne može se iznositi iz zgrade, pa se  zainteresovani čitaoci mogu sa sadržajemu poznati u čitaonici biblioteke.