Startovalo takmičenje u Premijer ligi BiH u stonom tenisu, OSTK Srbac debitovao

Omladinski stonoteniski klub Srbac u prva dva kola gostovao je u Sarajevu i u Ilijašu i doživio dva poraza. U prvom kolu bolja od ekipe Srpca bila je ekipa STK ,,Aladža“ iz Sarajeva i pobijedila rezultatom 4:0. Bitno je istaći da je ova ekipa viceprvak BiH u stonom tenisu.

U drugom kolu Srpčani su poraženi od ekipe Ilijaša rezultatom 4:1.

Predsjednik OSTK Srbac Mića Kurtović kaže da je ovo realan odnos snaga u ovom trenutku.

,,Mi u klubu smo prezadovoljni nastupom naših igrača, njihovim držanjem i borbenošću. Većinu mečeva izgubili smo na produžetke što znači da se uz malo rutine i samopouzdanja mogu postići dobri rezultati. U Premijer ligu smo ušli kao totalni autsajderi i zato koristimo svaki momenat za usavršavanje i podizanje nivoa igre. Čestitamo ekipama iz Sarajeva i Ilijaša na pobjedi. Naši momci nastavljaju sa turnirima u Banjaluci i Tuzli. Treće i četvrto kolo Premijer lige igra se u Srpcu u dvorani ‘9 januar’, a u goste dolaze ekipe ‘Kreka’Tuzla i Lukavac. Mečevi se igraju 9. i 10 novembra“, rekao je Mića Kurtović.

Pored ovog nastupa članovi OSTK Srbac nastupali su na 2. Međunarodnom stonoteniskom prvenstvu ,,Banjaluka 2024“, u organizaciji STK “Borac” Banjaluka.

Stonoteniski klub Srbac predstavljali su Dunja Đukić i Elena Kljajčin u kategoriji najmlađi kadeti, Aleksa Pantelić u kategoriji junior, seniori i apsolutna kategorija, Haris Eminović u kategoriji apsolutnih invalida i Duško Đukić u kategoriji veterani. Posebno se izdvaja debitanski nastup Dunje i Elene, gdje je Elena Kljajčin osvojila 3. mjesto i bronzanu medalju. Haris Eminović zauzeo je drugo mjesto kategoriji invalida što je takođe veliki uspjeh. Aleksa Pantelić i Duško Đukuić prošli su svoje grupe i osvojili veliki broj poena koji su naročito bitni Aleksi u poretku na rang listi gdje je trenutno u Top 8 BIH juniora.